Milletvekili Orhandan Özalp Belediye Başkanı Durmaza

Milletvekili Orhandan Özalp Belediye Başkanı Durmaza ziyaret -AK Parti Van Milletvekili Orhan: "Türkiyede varsa bir hak, hukuk gasbı, ihlali, bunun artık silahla, birilerini öldürmekle, tutuklamakla değil, sadece diyalogla sürdürüle


VAN (A.A) - AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, KCKya yönelik operasyon kapsamında tutuklandıktan sonra tahliye olan ve görevine iade edilen Özalp Belediye Başkanı Murat Durmazı ziyaret etti.
     Orhan, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiyede çözüm sürecine büyük destek verildiğini, insanların barışa inandığını belirterek, "Umuyoruz ki bu saatten sonra eski sevgimizi, saygımızı, kültürümüzü, geleceğimizi yeniden kazanmış olalım" dedi.
     Çözüm sürecinin önemine dikkati çeken Orhan, "30 yıllık süreç boyunca çocuklarımız çok şey kaybetti, canlarından, geleceklerinden oldu. İnsanlarımız kültürlerinden, geleneklerinden oldu. Koca bir hiç uğruna, kan memleketi sarıp sarmaladı. Türkiyede varsa bir hak hukuk gasbı, ihlali, bunun artık silahla, birilerini öldürmekle tutuklamakla değil, sadece diyalogla sürdürülebileceğini gördük" diye konuştu.
     Milletvekili Orhan, "Kardeşlik hukukunda bir zedelenme söz konusu olmuştu. Sizlerle bunu tamir etmemiz gerekiyor. Biz size onun için geldik. Onun için elimizi uzatıyoruz" dedi.
     Memleketi güzel yarınlara taşıyacak barışa şans tanımak gerektiğine işaret eden Orhan, "Bu, bir barış yoludur. Barış bize ne huzur getirecekse memleketi güzel bir geleceğe taşıyacaksa buna da bir yol vermek lazım" ifadesini kullandı.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Durmaz, milletvekili Orhanın tüm söylediklerine katıldığını belirterek, "Barış süreci, hakikaten bizim için, Türk, Kürt, Laz, Çerkez bütün insanlar için çok önemli" dedi.
     Durmaz, herkesin bu süreçte elini, bedenini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.
     Ziyarette, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hekim Karabıyık da yer aldı.
    
     Muhabir: Cemal Aşan - Necat Hasar / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Milletvekili Orhandan Özalp Belediye Başkanı Durmaza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER