Milletvekili Tunç, tünel inşaatlarında incelemede bulundu

Milletvekili Tunç, tünel inşaatlarında incelemede bulundu


BARTIN (A.A) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın-Kurucaşile yolundaki tünel inşaatlarında incelemede bulundu.
     Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2010da programa aldıkları Çakraz-Kurucaşile yolunun proje çalışmalarının 2011de tamamlandığını, yapım ihalesinin ardından da yol yapım çalışmalarını başlattıklarını söyledi.
     Yaklaşık 54 kilometre uzunluğundaki Bartın-Kurucaşile yolunun Çakraza kadar olan 25 kilometrelik bölümünün, bölünmüş yol olarak tamamlanmak üzere olduğunu anlatan Tunç, şunları kaydetti:
     30 kilometre uzunluğundaki Çakraz-Kurucaşile arası da 10,5 kilometre 4 adet tünelle geçilecek ve bölünmüş yol olarak toplamda 8 tüp 21 kilometre tünel inşa edilecek. Çakraz-Avara bölgesi arasındaki 968 metre uzunluğundaki tünelin 300 metresi açıldı ve aralık ayında tamamlanması planlanmaktadır. Avara çıkışından itibaren başlayan 2 bin 600 metre uzunluğundaki ikinci tünel de her iki taraftan açılmaya başlandı. 2 bin 400 metre uzunluğundaki üçüncü tünelin de 2013 yılı içerisinde kazısına başlanacaktır. Dördüncü ve en uzun tünel de 4 bin 600 metre olacaktır. Geçmişte 3 kilometre uzunluğundaki Bolu Dağı tüneli, 12 hükümet 16 bakan eskitmiş ve yüzde 40 seviyesinde yarım bırakılmıştı. Bu tüneli de iktidarımız tamamladı. Sadece Kurucaşile yolunda Bolu Dağı tünelinin 4 katı uzunluğunda tünel inşa etmemiz, ülkenin 10 yılda nereden nereye geldiğinin bir göstergesidir.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Milletvekili Tunç, tünel inşaatlarında incelemede bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER