Milli atletlerin kazası

Milli atletlerin kazası -Kazada hayatını kaybeden atletlerin cenazesi Ankaraya gönderildi -Spor Genel Müdürü Baykan: Olimpiyatlarda alınan başarıların ardından, iki genç atleti kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz (


DENİZLİ (A.A) - Milli Atlet Bekir Karayelin kullandığı otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden iki atletin cenazesi Ankaraya gönderildi.
     Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morgunda otopsi işlemleri tamamlanan atletler Erkan Kuş ve Kasım Uludağın cenazeleri ailelerine teslim edildi.
     Denizli Belediyesine ait cenaze arabasıyla Ankaraya götürülen cenazelerin bugün toprağa verileceği bildirildi.
     Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, cenazelerin ailelere teslim edilmesi sırasında atletlerin ailelerini teselli etmeye çalıştı.
     Baykan, cenazelerin ailelere teslim edilmesinin ardından Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde tedavisi süren milli atlet Bekir Karayel, atlet Can Küçükbilgili ile Denizli Devlet Hastanesinde tedavisi süren Atilla Keşanı ziyaret edip durumları hakkında bilgi aldı.
     Baykan, ziyaretlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iki genç atletin yaşamını yitirmesinin spor camiasını yasa boğduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Olimpiyatlarda alınan başarıların ardından, iki genç atleti kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Spor camiamızın, ulusumuzun, milletimizin başı sağolsun. Hayatlarını kaybeden atletlerimiz için Ankarada yapılacak cenaze töreninin ardından defin işlemi gerçekleştirilecek. Yaralı 4 arkadaşımızda çok büyük bir sıkıntı görünmüyor. Yarından itibaren sağlıklı bir şekilde onlarında aramızda olmaya başlayacağını umut ediyorum.
     Baykan, tedavisi süren milli atlet Bekir Karayel ile ilgili de, Bekir, büyük başarılar beklediğimiz bir atletimiz. Şu anda maratonda ülkemizin ikinci sırada olan atleti dedi.
     Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın da olayı takip ettiğini belirten Baykan, Sayın Bakanımız olayı başından itibaren takip etti. Gerekenlerin yapılması için bizler aracılığıyla talimat verdi. Yaralılarımızı takip edip sağlıklarına kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz diye konuştu.
     Dün Muğladan Ankaraya giden milli atlet Bekir Karayelin kullandığı 06 BK 646 plakalı otomobilin, Denizli-Afyon karayolu Aşağı Dağdere köyü yakınlarında şarampole devrilmesi sonucu, maraton koşucusu milli atlet Erkan Kuş olay yerinde, krosçu Kasım Uludağ ise hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirmişti.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Binnaz Ersoy / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Milli atletlerin kazası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER