Milli Eğitim Müdürü Gül:

Milli Eğitim Müdürü Gül: -Osmanlıca kursları sayesinde Osmanlıca kaynaklar okunabilecek


MERSİN (A.A) - Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Osmanlıca kursları sayesinde Osmanlıca kaynakların okunabileceğini belirtti.
     İl Milli Eğitim Müdürülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmanlı Türkçesi Kursları İl Koordinatörü ve Hayrat Vakfı Mersin Temsilcisi Mehmet Akif Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gülü makamında ziyaret etti.
     Gül, burada yaptığı konuşmada, Osmanlıca yazıların okunup anlaşılabilmesi için Osmanlı kurslarına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Milli kültürün ve değerlerin öğrenilebilmesi için Osmanlıcanın da öğrenilmesi gerektiğini belirten Gül, Osmanlıca kurslar sayesinde Osmanlıca kaynaklar okunabilecek. Bu eserler okunup anlaşıldığında ise kültürümüze katkı sağlanacaktır ifadelerini kullandı.
     Doğan ise, milli kültürün temelini teşkil eden eserlerin tamamına yakınının Osmanlıca olduğunu belirterek, Yeni nesil bir cami kitabesini okuyamıyor. Biz bunun önüne geçmek, Osmanlıca okuyanların artması için kurslar açıyoruz. Akdeniz, Mezitli, Yenişehir ve Tarsus Halk eğitim merkezleri bünyesinde kurslarımız açıldı. Zamanla bu sayı daha da artacak. Kurslar ücretsiz olarak veriliyor dedi.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Milli Eğitim Müdürü Gül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER