Milli Eğitim Müdürü Okçu:

Milli Eğitim Müdürü Okçu: Yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarımızı tamamladık


SİİRT (A.A) - Siirt Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.
     66 ay uygulaması ile bir sıkıntı olmadığını bazı okullarda ikili öğretime geçtiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
     Gelecek yıl bütün okullarımızı ilk ve ortaokul olarak ayıracağız. 4+4+4 e yumuşak geçiş yapmayı amaçlıyoruz. İl merkezinde iki tanesi imam hatip liseleri bünyesinde, diğeri de bağımsız olmak üzere 3 imam hatip ortaokulu kurduk. Bu ilköğretim okullarımızın yükünü oldukça hafifletiyor. Şu anda derslik ve öğretmen sıkıntımız yok. 4 binin üstünde öğretmenimiz var. 600 öğretmen ilimize atanırken 400 öğretmenin de atamaları başka illere yapıldı. Öğretmen sayısında geçen seneye göre 200 öğretmenlik bir artışımız var. Sınıf öğretmeni ihtiyacımız yok. Bazı branşlardaki öğretmen ihtiyacını, eğitim fakültesi mezunu olan kişilerle karşılayacağız.
     Kız meslek lisesi sayısını birden ikiye çıkardık. 24 derslikli bir kız meslek lisesi binası inşaatı devam ediyor. Önümüzdeki günlerde 24 derslikli, 10 lojmanlı 200 yatak kapasiteli yurdu olan bir okulun temelini atıyoruz. Muhtemelen burasının da sağlık meslek lisesi olarak hizmete görmesi ile birlikte, il merkezinde ikişer imam hatip, endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi sağlık meslek lisemiz olacak.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Milli Eğitim Müdürü Okçu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER