Milli içki açıklamasına süt üreticilerinden destek

Milli içki açıklamasına süt üreticilerinden destek -Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Tunca: "Ayran, Türklerin dünyaya hediye ettiği bir içecek"


MANİSA (A.A) - Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Ulvi Murat Tunca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın "Bizim milli içkimiz ayrandır" açıklamasına tam destek verdiklerini belirtti.
     Manisa Süt Üreticileri Birliği olarak Erdoğanın sözlerine tam destek verdiklerini ifade eden Tunca, ayranın Türklerin dünyaya hediye ettiği bir içecek olduğunu söyledi.
     Ayranın faydalarının saymakla bitmeyeceğini dile getiren Tunca, şunları kaydetti:
     "Sıcak yaz günlerinde serinleten, yorgunluğu gideren, kısaca insanı kendine getiren ayranın yararları saymakla bitmiyor. Ayran yoğurt bazlı olduğu için içinde bakteri üremez, bunun için ayrandan zehirlenme olmaz. İçinde kesinlikle katkı maddesi yoktur. Antibakteriyel, bakterilerin içeride üremesine engel olur, mide ve bağırsaktaki zararlı bakterilerin üremesini engeller ve bakterileri temizler. Bu nedenle antioksidan etkisi vardır. Zehirlenmelerde ayran kullanılır. Besleyicidir, kalsiyum ve magnezyumdan zengindir. Ayranın ayrıca, A, B12, D, B2 ve B6 vitaminleri ile protein deposudur."
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Milli içki açıklamasına süt üreticilerinden destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER