Mimar Sinanın vefatının 425. yılı

Mimar Sinanın vefatının 425. yılı -Edirnedeki anma etkinlikleri kapsamında Mimar Sinanı canlandıran bir kişi, atla şehir turu yaptı (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Mimar Sinanı anma etkinlikleri kapsamında, Edirnede ünlü mimarı canlandıran bir kişi, atla şehir turu yaptı.
     Edirne Kent Konseyi öncülüğünde Mimar Sinanın vefatının 425. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, ünlü mimarı canlandıran Halk Eğitim Merkezi Tiyatro Grubu yönetmeni Erdoğan Eğmen, Selimiye Meydanında ata binerek kent konseyi üyeleriyle şehri dolaştı. Bir davulcu da "Mimar Koca Sinan Saraçlar Caddesi girişinde Edirnelilere seslenecektir" anonsuyla kafileye eşlik etti.
     Trafikte seyreden araçların arasından geçerek Çilingirler Caddesine gelen temsili Mimar Sinanı, vatandaşlar ilgiyle izledi. Temsili Mimar Sinan, şehir turu sırasında birkaç kez attan düşme tehlikesi atlattı.
     Saraçlar Caddesindeki turun ardından Atatürk Anıtı önünde atından inen temsili Mimar Sinan, Edirnelilere seslendi.
     Edirnede yaşayanlardan, kente sahip çıkarak tarihi eserleri geleceğe taşımalarını isteyen temsili Mimar Sinan, şunları kaydetti:
     Öncelikle cami ve çevresini düzenlemelisiniz, eksikleri tamamlamalısınız. Eserim Selimiyenin rölevesini çıkarmalısınız. Şehrin siluetini bozmaya çalışanları el birliğiyle engellemelisiniz. Kim varsa taşın altına elini koymalı, derhal harekete geçmelidir. Bürokratlar mı, yerel yöneticiler mi, odalar, dernekler, vakıflar mı her kim ise sorumluluk alacak olan, herkes bu işe dört elle sarılmalıdır. Ben ki sizden önce vardım, eserlerimle sizden sonra da olacağım. Korur, kollar, hoyrat ellerde tarumar edilmesini engelleyebilirseniz, eserlerimle yaşayacağım."
     Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir de Edirneyi turizm kenti olarak tanımladıklarını, vatandaşların ve kurumların Edirneye sahip çıkması için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Mimar Sinanın vefatının 425. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER