Minik Polat ve ailesinin dramı

Minik Polat ve ailesinin dramı -Bayburtta, doğuştan kalbinde 3 delik bulunan, kalp kapakçığı olmayan ve down sendromu hastası 5 yaşındaki Polat Koç, tedavisi için yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyor (Fotoğrafl


BAYBURT (A.A) - Abdulkadir Nişancı - Bayburtta, doğuştan kalbinde 3 delik bulunan, kalp kapakçığı olmayan ve down sendromu hastası olan 5 yaşındaki Polat Koç, ailesinin ekonomik durumu iyi olmadığı için tedavi olabilmek amacıyla yetkililer ile hayırseverlerden yardım bekliyor.
     Baba Fehmi Koç, eşi ve 4 çocuğu ile Erzincandan çobanlık yapmak için geldiği Bayburtun Demirözü ilçesi Güneşli Mahallesinde atıl durumdaki eski sağlık ocağı binasında barınıyor. Minik oğlunun tedavisini bir süre Erzurum ve Ankaradaki hastanelerde sürdürdüğünü belirten baba Koç, Polatın ameliyat olması gerekiyor. Ancak maddi imkansızlıklar yüzünden ameliyat ettiremiyorum. Çocuğumun bir an önce ameliyat olmasını istiyorum dedi.
     Çocuklarından 5 yaşındaki Polatın doğuştan kalbinde 3 delik olduğunu ve kalp kapakçığı bulunmadığını bildiren Koç, oğlunun ayrıca down sendromu hastası olduğunu ifade etti.
     Koç, şunları söyledi:
     İkametimi buraya aldıramadığım için devletin sunduğu bazı sağlık imkanlarından yararlanamıyoruz. Ailece çok zor durumdayız. Çocuğumun kalbinde 3 tane delik var. Kalp kapakçığı yok ve down sendromu hastası. Hiç bir hastalığının tedavisini yaptıramıyoruz. Doktorlar da kesin ameliyat olması gerektiğini belirtiyor. Ancak maddi imkanım olmadığı için ameliyat ettiremiyorum. Çobanlıktan sezonluk sadece 4 bin lira alıyorum. Bu parayla geçimimi dahi sağlayamıyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden çocuğumun tedavisi için yardım istiyorum.
     Geçimini sağlamakta da güçlük çektiğini anlatan Fehmi Koç, 4 çocuğundan Burhan ve Ferdinin kendisiyle çobanlık yaptığını ifade ederek, maddi durumu iyi olmadığı için çobanlık yapan çocuklarını okutma imkanının da bulunmadığı sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Minik Polat ve ailesinin dramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER