Miniklerde okul heyecanı

Miniklerde okul heyecanı -İl Milli Eğitim Müdürü Ayata: Geçen seneye göre yüzde 40 civarında bir öğrenci artışı söz konusu


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, bu yıl birinci sınıfa öğrenci kayıtlarının geçen yıla oranla yüzde 40lık artış gösterdiğini söyledi.
     Ataya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4+4+4 programı uygulamalarında şimdiye kadar Eskişehirdeki okullarda herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.
     Eskişehirde geçen yıl 10 bin 250 öğrenci birinci sınıfa kayıt olurken, bu yıl sayının 14 bini bulduğunu ifade eden Ayata, şöyle konuştu:
     Geçen seneye göre yüzde 40 civarında bir öğrenci artışı söz konusu. Çocuklarınızı okula göndermeyin diye uğraşanlarda var ama bu tamamen velilerimizin kendi isteğine bırakılmış bir şey. 60-66 aylık öğrencilerin okula gönderilmesini şayet velilerimiz istemezler ise çocuklarını göndermeyebilirler. Çocukları bizim sistemimizde gözüküyor. Çocukların durumlarına bakarak gelip okullarımıza kayıt olabilirler. Onun dışında Eskişehirde sınıf öğretmeni fazlamız var. Herhangi bir öğretmen eksikliği söz konusu değil. Derslik konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Orta okul sayısının artmasıyla belki branşlarda eksik olabilir ama orada da norm fazlası ve ücret alamayan öğretmenlerimiz vardı. Onları diğer okullara göndererek bir saat dahil Eskişehirde dersin boş geçmeyeceğini paylaşabilirim. Öğretmen açısında Eskişehir 675 fazla öğretmenle sıkıntımızın olmadığını söyleyebiliriz.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Miniklerde okul heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER