Miniklerden atık pil desteği

Miniklerden atık pil desteği


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevinde eğitim gören minikler, topladıkları atık pillerle geri dönüşüme destek oldu.
     Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Atık Yönetimi ve İşletme Şube Müdürlüğünün atık pillerin geri dönüşüme kazandırılması için başlattığı kampanya yoğun ilgi görüyor. Büyükşehir Belediyesi, geri dönüşüm ve çevre bilinci oluşturmak için okullarda eğitimler verirken, broşür, billboard ve tanıtım çalışmalarıyla vatandaşları bilgilendiriyor.
     Büyükşehir Belediyesinin Kreş ve Gündüz Bakımevindeki minik öğrencileri de atık pil toplama kampanyasına destek verdi. Minikler evlerinde biriktirdikleri pilleri atık pil kutusuna atarak, geri dönüşüme kazandırdı. Kreş öğrencileri 8 kilogram pil topladı.
     Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda geçen yıl yaklaşık 6 ton atık pil toplanarak geri dönüşüme gönderildi. Büyükşehir Belediyesi, toplanan atık pilleri Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesine teslim ederek doğaya zarar vermeden atıkların geriye kazandırılmasını sağlıyor.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Miniklerden atık pil desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER