Minyatür Ünye Müzesi Projesi

Minyatür Ünye Müzesi Projesi


ORDU (A.A) - Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünyeye yapmak istediğimiz Minyatür Ünye Müzesi Projesi için Ünyeye ait eski resim getirilmeleri konusunda vatandaşlara çağrı yapıyorum dedi.
     Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasyada örneği olan Minyatür Amasya Müzesinin gelişmişini Ünyeye kazandırmak istediklerini söyledi.
     Ünyenin tarihi mekanlarından restore edilecek olan Saray Hamamında bu projeyi planladıklarını belirten Kaymakam Demir, şunları kaydetti:
     Amasyada, Minyatür Amasya Müzesi diye güzel bir müze var. Büyük bir salon içerisine Amasyanın mevcut coğrafi hali yerleştirilmiş. 9 dakika gündüz, 3 dakika gece olarak hazırlanmış. Gece olduğu zaman bütün evlerde ışıklar yanıyor, ezan okunmaya başlıyor. Arka fondada Amasyanın bütün bilinen tarihi aktarılıyor. Biz de Saray Hamamı düzenlemesi sonrasında buradaki mekanda böyle bir müze kuracağız. Yalnız biz bir adım daha ileri gittik. Bizimki Amasyadaki minyatürden farklı olarak kış mevsimi gelince 1,5 dakika kar, 1.5 dakika yağmur yağacak, toplam 15 dakikalık bir çalışma düşünüyoruz.
     Demir, Minyatür Ünye Müzesi Projesi için iki mühendisin bu konuda çalışmaya başladığını ve proje için bine yakın Ünyenin eski yıllarından bugüne kalan resimlere ihtiyaç olduğunu ifade ederek, Ünyeye yapmak istediğimiz Minyatür Ünye Müzesi Projesi için Ünyeye ait eski resim getirilmeleri konusunda vatandaşlara çağrı yapıyorum dedi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Minyatür Ünye Müzesi Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER