MKÜde 20.Yıl Konseri ve Hizmet Ödülleri

MKÜde 20.Yıl Konseri ve Hizmet Ödülleri programı


HATAY (A.A) - Mustafa Kemal Üniversitesinde (MKÜ) 20.Yıl Konseri ve Hizmet Ödülleri programı düzenlendi.
     MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasında, bilimle yoğrulan gençlerin, araştıran, sorgulayan, öğrendiğiyle yetinmeyen bir nesil için mesai harcadıklarını söyledi.
     Güder, insanlığın gelişmesinde özgürlüğün ne denli önemli olduğunun bilincinde olduklarını ve bilimin ancak özgür kafalarda yeşereceğini ve yerini bulacağını belirtti.
     Üniversite hakkında bilgiler de veren Güder şöyle devam etti:
     Toplumsal uyanışa ve gelişmeye öncülük etmeye aynı zamanda bir devlet politikası olarak yürütülmekte olan Milli Birlik ve Kardeşlik projesinin anlatılması ve toplumsal uzlaşmanın sağlanması için üniversite olarak her düzeyde gönüllü katkı sunma noktasında son derece kararlıyız. Öğretim genç dimağların, sonradan kendilerini tatmin edecek olan tabii meraklarını uyandırmaktır. Ne kadar şanslıyız ki parlak, hırslı, gün geçtikçe geleceğe daha umutla bakan ve sayıca çevre coğrafyamızda çoğu ülkenin gıpta ettiği pek çok gencimiz var. Bizim de gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmak için üniversiteler ve iş dünyası olarak onlar adına yapmamız gereken daha çok işimiz var.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de ödül töreninde yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemalin adını taşıyan üniversitenin ilin sosyal ekonomik kültürel kalkınması adına hemen her alanda tarımdan ticarete, turizme, sağlıktan eğitime güçlü destek verdiğini belirtti.
     Etkinlikte, MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin verdiği 20. Yıl Konserinin ardından Vali Lekesize, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Mehmet Dönene, eski Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Akgöl, İzzetin Yılmaz, Mehmet Nuri Tarhan, İlçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bazı sivil toplum kuruluşları, MKÜ Kurma Ve Yaşatma Vakfı üyelerine hizmet ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber MKÜde 20.Yıl Konseri ve Hizmet Ödülleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER