MKÜden Tarım Öğretiminin 167nci Yılı konferansı

MKÜden Tarım Öğretiminin 167nci Yılı konferansı


HATAY (A.A) - Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Öğretiminin 167nci Yılı nedeniyle konferans düzenledi.
     MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasında, Hatayın bulunduğu coğrafya konumu itibarıyla tarımsal ürünler açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
     Hatayda yetiştirilen yaş sebze, meyve, turunçgiller, buğday, mısır, pamuk, zeytin gibi tarımsal ürünlerin ülke ekonomisinde önemli yer tuttuğunu belirten Rektör Güder, bölgede yetişen bazı tarımsal ürünlerin verimlerinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti.
     Var olan potansiyelin kullanılması ve geliştirilmesinde MKÜ Ziraat Fakültesinin kuruluşundan itibaren yaptığı ve yapacağı araştırma-geliştirme çalışmalarıyla önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Güder, Fakültemiz, üniversitemizin kurucu fakültesi olarak 1992 yılından bu yana bölgemize tarımsal öğretimin gerçekleştirilmesinde çok önemli hizmetler vererek bölge üreticisinin ve sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda eğitim ve araştırma çalışmaları yapmakta, bölgenin sorunlarına ilişkin araştırma projeleri geliştirmektedir. Bugüne kadar bilimsel araştırmaların yanında verdiği mezunlarla da Türkiye ve Hatay tarımının gelişmesine katkılar sağlamıştır. Yaklaşık 100 öğretim üyesi, 7 farklı bölümde bölge tarımının gelişmesinde görev yapmaktadır dedi.
     Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Hatay Şubesi Başkanı Ahmet Sever de geleceğin ziraat mühendislerinin ülkesinin taşında, toprağında, bağında, bahçesinde, ahırında ayak izlerinin olması gereken donanıma sahip olması gerektiğini belirtti.
     MKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Üremiş ise Türkiyenin tarımsal yatırımlara önemli destekler ve ekonomik kolaylıklar sağladığını söyledi.
     Daha sonra emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Günel Tarım Üretimi Nasıl Olmalı- adlı sunum yaptı.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber MKÜden Tarım Öğretiminin 167nci Yılı konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER