Morgda cesetlerin unutulduğu iddiası

Morgda cesetlerin unutulduğu iddiası -Depremde ağır hasar gören YYÜ Araştırma Hastanesi morgunda cesetlerin unutulduğu iddiasının asılsız olduğu bildirildi


VAN (A.A) - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimliği, kentte geçen yıl meydana gelen depremlerin ardından boşaltılan eski Araştırma Hastanesinin morgunda cesetlerin unutulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.
     YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, morgda ceset değil, öğrencilerin eğitimi amacıyla kullanılan 15 yıllık kadavraların bulunduğunu bildirdi.
     Morgda ceset unutulduğu iddiaların gerçeği yansıtmadığına değinen Çankaya, şunları ifade etti:
     Morgda ceset değil, öğrencilere eğitim amaçlı kullanılan 15 yıllık kadavralar mevcuttu. Bu kadavraların zaten kullanım süresi dolduğu için biz daha önce Van Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne yazı yazarak kadavraların alınması ve gömülmesini istemiştik. Belediye ile son yaptığımız görüşmelerde, kadavraların en kısa sürede gelip alınacağı söylendi. Bunlar kesinlikle ceset değil. Eğitim amaçlı, çeşitli bakanlıklardan izinleri alınarak kullanılan kadavralardır.
     Bu arada, Van Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri, kadavraları almak için YYÜ yetkilileriyle hasarlı binadaki morga gitti.
     Anatomi uzmanının morgda olmamasından dolayı kadavraların alınması ertelendi.
    
     Muhabir: Cemal Aşan - Necat Hasar / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Morgda cesetlerin unutulduğu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER