Motor sporları

Motor sporları -Avrupa ve Doğu Avrupa Süpermoto Şampiyonası -Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Uçar: -Gelecek yıldan itibaren Avrupa Şampiyonasının bir ayağını ülkemizde gerçekleştireceğiz


SAKARYA (A.A) - Avrupa ve Doğu Avrupa Süpermoto Şampiyonası, Akyazı ilçesindeki Kenan Sofuoğlu Pistinde sıralama turlarıyla başladı.
     Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Makedonyadan 49 sporcunun katıldığı şampiyonanın son ayak yarışları, Süpermoto Open, Süpermoto B, Süpermoto C ve Süpermoto Junior olmak üzere 4 kategoride yapılacak.
     Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, AA muhabirine şampiyonanın Türkiyede yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, milli motosikletçi Kenan Sofuoğlunun yaptırdığı pistin uluslararası standartlarda olduğunu söyledi.
     Uçar, motor sporlarında uluslararası organizasyonların önemli olduğuna işaret ederek, Yarışları herhangi bir ücret ödemeden ülkemize getirdik. Pistin uluslararası standartlarda olması da işimizi kolaylaştırdı. Bu pist, yarışların ardından uluslararası sertifika da alacak. Gelecek yıldan itibaren Avrupa Şampiyonasının bir ayağını rutin olarak ülkemizde gerçekleştireceğiz ifadelerini kullandı.
    
     -Milli motosikletçi Sofuoğlu-
    
     Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu da yabancı sporcuları pistinde ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, sıralama turlarının çok zevkli geçtiğini söyledi.
     Yarışlara misafir olarak katılabileceğini anlatan Sofuoğlu, Önümüzdeki hafta önemli bir yarışım var ama yine de katılacağım ve misafirlerimle beraber olacağım. Şampiyonanın Türkiyede düzenlenmesi motor sporlarına katkı yapacak. Şu anda hava sıcak ama yarışlar iyi olacak. İnşallah sıkıntısız şekilde şampiyonayı tamamlayacağız şeklinde konuştu.
     Şampiyona, yarın yapılacak final yarışlarıyla sona erecek.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER