AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: -İlk defa büyük şehir olarak seçimlere katılacak Van Belediyesine, halkımızla birlikte arzu ediyoruz ki AK Partili bir belediye başkanı seçilsin


VAN (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, İlk defa büyük şehir olarak seçimlere katılacak Van Belediyesine, halkımızla birlikte arzu ediyoruz ki AK Partili bir belediye başkanı seçilsin dedi.
     Vanda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, partisinin Edremit İlçe Başkanılığı ile Edremit Belediyesini ziyaret etti.
     Daha sonra Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Edremit ilçesinde yaptırılan deprem konutlarını gezen Tanrıverdi, burada yaptığı açıklamada, dün düzenlenen Yerel Yönetimler 12. Bölge Toplantısına katılmak için Vanda bulunduğunu anımsattı.
     Toplantıya, çok sayıda milletvekilinin yanı sıra 7 ilin ve ilçelerin belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve il başkanlarının katıldığını belirten Tanrıverdi, bölge toplantısının son derece verimli olduğunu söyledi.
     Tanrıverdi, toplantının, 2013te yapılacak yerel seçimler öncesinde strateji belirlenmesine katkı sağladığına değinerek, yöre halkının kendilerinden hizmet beklediğini ifade etti.
     BDPli belediye başkanlarının görev yaptığı yerlerde vatandaşların hizmetten yoksun kaldığının net olarak görüldüğüne dikkati çeken Tanrıverdi, şöyle konuştu:
     Maalesef, belediyecilik hizmetini halkımız görememektedir. Halkımızın bu hizmetleri alamamasından bizler de oldukça rahatsızız. Halkımız da bundan rahatsız. Bu rahatsızlığı gidermek adına bu bölgede yapılacak seçimde iyi bir sonuç almamız gerekiyor. İnşallah 2013 seçimlerine, Van büyükşehir belediyesi olarak katılacak. Diğer iller de kendi statüsünde seçimlere girecek. İlk defa büyük şehir olarak seçimlere katılacak Van Belediyesine, halkımızla birlikte arzu ediyoruz ki AK Partili bir belediye başkanı seçilsin. Çünkü 23 Ekim ve 9 Kasım 2011de meydana gelen depremde can kaybımız ve büyük oranda mal kaybımız oldu. Elbette geride kalanlara sahip çıkma adına hükümetimiz büyük çalışmalar ortaya koymuştur. Bu tür afetlerden sonra belediyelerin elbette yükü ağırlaşır, ama bunlar paylaşılarak giderilir. Fakat Vanda görüyoruz ki belediye yok. Dolayısıyla da belediye hizmetleri yok.
    
     -Van Belediye Başkanı Kayanın tutukluluğu-
    
     Tanrıverdi, Van Belediye Başkanı Bekir Kayanın da KCK operasyonuyla cezaevinde olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:
     Bu gösteriyor ki BDPli belediye başkanı Vana, Vanlılara hizmet etmek yerine belediyenin imkanlarını, devletin imkanlarını bir başka yere harcamış. Bundan dolayıdır ki yargı tutuklamış. Bu tutuklama, KCK operasyonları kesinlikle siyasi değildir. Bunlar tamamen yargının işidir, suçluların tutuklanması konusudur. Elbette ki seçilmişlerin kolay kolay tutuklanmamaları gerekir ama görülüyor ki suç o kadar çeşitli ve derin ki tutuklanmış. Bu anlamda üç yıllık hizmet döneminde halka hizmet veremediklerini net şekilde görüyoruz.
    
     -Vanın içme suyu şebekesini AFAD yaptırdı-
    
     Deprem sonrası da şehrin içme suyunun, büyük bir ihtiyaç olmasına rağmen belediyece giderilemiyor olduğunu gördük. Şehir suyu 50 kilometre ilerden Gürpınardan getirildi. Belediye, içme suyu şehir şebekesini yapması gerekirken bunu yapamayınca AFAD devreye girdi ve içme suyu şebekesini yaptırdı. Dolayısıyla bugün Vanda sular akıyorsa, Vanlı kardeşlerimiz kaliteli su içiyorsa bu AFADın hizmetidir. Bu hükümetin hizmetidir. Belediyenin yapması gereken bir iştir ama beceremedikleri için hükümetimiz yapmıştır.
     Depremde mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerini gidermek ve kalıcı konutlara sahip olmalarını sağlamak adına TOKİ aracılığıyla konut hizmeti verildiğini anlatan Tanrıverdi, Bir yandan afet evleri yükselirken, bir yandan sosyal alanların yapıldığını görüyoruz. Kısa sürede böylesi bir mahalle, hatta bir şehir ortaya çıkmıştır. Van yeniden imar edilmekten öte yeniden oluşturulmuştur diye konuştu.
     Tanrıverdi, deprem konutlarının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla depremin yıl dönümü olan 23 Ekimde hak sahiplerine teslim edileceğini vurgulayarak, depremzedelerin kış mevsimini sıcak yuvalarında geçirmesi için hem hükümet hem de parti olarak büyük çaba gösterdiklerini dile getirdi.
    
     -Belediyecilik bizim işimiz-
    
     İnsanların mutlu olmasıyla şehrin de mutluluğa kavuşacağına işaret eden Tanrıverdi, konuşmasına şöyle devam etti:
     Belediyecilik bizim işimizdir. Biz insan merkezli hizmet odaklı çalışırız. Hükümetimiz de insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla çalışmalarını sürdürüp, politikalarını üretirken hem yerelde hem de genelde Türkiyenin bir bütün olarak kalkınmasını sağlıyor. Türkiye 2023 hedefini yakaladığı zaman artık dünyada, lider ülkeler arasındaki yerini alacaktır. Bu çalışmalarımız ülkemizin barışı, huzuru ve mutluluğu için önemli bir adım olacaktır. İnşallah biz hükümetimizin barış için, huzur için üretiği politikalara bunu katacağız.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER