Motosiklet

Motosiklet -Türkiye Enduro Şampiyonasının 1. Ayak yarışları başladı -Geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Çöl Kaplanı lakaplı Kemal Merkit anısına düzenlenen 1. Ayak Yarışlarının startını eşi Zeynep Merkit ve TMF Başkanı Uça


MUĞLA (A.A) - Türkiye Enduro Şampiyonasının 1. Ayak Yarışları Bodrumda başladı.
     Transanatolia Rally Raid Yarışı sırasında geçen yıl geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Çöl Kaplanı lakaplı Kemal Merkit anısına düzenlenen yarışların startını Kızılağaç Enduro Parkurunda eşi Zeynep Merkit ile Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar verdi.
     Zeynep Merkit, yarış öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, enduro sporuna gönül veren eşinin enduro motosikleti kullanmaya 1991 yılında Bodrumda başladığını söyledi.
     Bodrumda sezonun ilk yarışlarının eşinin anısına düzenlenmesinin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Merkit, Kemal Merkiti hatırlayarak böyle bir organizasyon düzenlenmesi beni çok mutlu etti. Emeği geçen ve eşimi unutmayan TMFye gönülden teşekkür ediyorum dedi.
     Uçar ise şampiyonada dün sıralama yarışları yapıldığını, bugün ise yarışın tüm ciddiyeti, heyecanı ve adrenaliyle başladığını kaydetti.
     Şampiyonaya 40ın üzerinde ilden 132 sporcunun kayıt yaptırdığını bildiren Uçar, Bu, hem Türkiye Şampiyonası hem de Türkiyede yapılan bütün motor yarışları itibarıyla bir rekor. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 85in üzerinde artış var. Bu da bizim için çok sevindirici diye konuştu.
     Sporcuların 20 kilometrelik parkurda 3 tur atarak 60 kilometre zorluklarla mücadele edeceğini ifade eden Uçar, şunları söyledi:
     Zorlu etaplar bugün kendini gösterecek. Sporcular kütük, kaya geçişleri ve Bodrum manzarasının hakim olduğu dağlarda yarışacak. Burada en iyi dereceyi, en iyi zamanı yapmaya çalışacaklar. Herkes sıralamada iyi yer edinmek için çaba gösterecek. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER