MŞÜde Blogna Süreci çalıştayı

MŞÜde Blogna Süreci çalıştayı


MUŞ (A.A) - Muş Alparslan Üniversitesinin (MŞÜ) düzenlediği, Blogna Süreci çalıştayı başladı.
     MŞÜ Konferans Salonunda düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, bundan sonra enerjilerinin yarısını kalite konularına ayıracaklarını söyledi.
     İnanç, şöyle konuştu:
     Artık fiziksel mekanları, idari ve akademik personeli, fakülte ve öğrenci yapılarıyla, yerinden yönetilen makul bir üniversite ve kurum seviyesine geldik. Bundan sonraki bütün alanlarda büyüme oranlarımızı, biraz daha fazla kalite eksenli yapmamız gerekiyor. O nedenle, hepimizi önümüzdeki dönemde yoğun toplantılar, beyin fırtınaları ve derslerimizin ötesinde katkı sağlamamız gereken komisyonlar, kurullar ve kısacası kaliteyi zorlayan bir süreç bekliyor.
     Bu süreçlerden birinin de Blogna Süreci olduğunu belirten İnanç, üniversite olarak bu sürecin gereklerini yerine getirdiklerini söyledi.
     İnanç, Hiçbirinizin bu tür çalışmaları bir yük, bir angarya olarak görmediğini biliyorum. Sonuçta kaliteyi hep birlikte tadıyoruz. Bize servis edilen şeyin kaliteli olmasını istiyorsak, hepimizin ona katkı sağlaması gerekiyor. Herkes kendisine düşeni yerine getirdiğinde, Ankaranın beklentilerine fazlasıyla cevap vereceğiz dedi.
     Prof. Dr. Metin Toprak ise, bunun Avrupa yurttaşlığı ve Avrupa yüksek öğrenim alanını oluşturmak üzere geliştirilen önemli bir süreç olduğunu kaydetti.
     Toprak, Hem Blogna Süreci hem de eğitim reformu bakımından en kritik konu, bu çalışmaların bölüm ve program bazında yapılmasıdır. Avrupa komisyonunda ECST etiketi ve diploma eki etiketi alan bir üniversiteyi katılımcılarla birlikte internet sitesi üzerinden değerlendireceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Fahrettin Gök
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber MŞÜde Blogna Süreci çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER