MTTB 4. İstişare Kampı Erzurumda toplandı

MTTB 4. İstişare Kampı Erzurumda toplandı -Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Karayel: Her ne kadar farklı dilleri konuşup farklı coğrafyalarda yaşasak ta, kalplerimiz Keşmirde, Kenyada, Doğu Türkistanda, Afganistanda, Irakta,


ERZURUM (A.A) - Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel, Her ne kadar farklı dilleri konuşup farklı coğrafyalarda yaşasak da kalplerimiz Keşmirde, Kenyada, Doğu Türkistanda, Afganistanda, Irakta, Suriyede ve Bosnada çarpar. Birliğimizin amacı bu şuurda gençler yetiştirmektir dedi.
     MTTBnin 4. İstiyşare Kampı Erzurumun Palandöken ilçesinde bulunan kayak merkezinde gerçekleştiriliyor.
     Kampın açılış töreninde konuşan, MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel, MTTBnin dışında hiç bir sivil toplum kuruluşunun üniversitelerde etkin olmadığını savundu.
     Birliğin, Türkiyenin geleceği için önemli olduğunu ve bu durumun birlik üyeleri tarafından bilindiğini belirten Karayel, Pedagojik formasyonun tekrar Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerine verilmesinde de Almanların düzenlediği bira festivaline Kültür Bakanlığının sponsorluğunu çekmesinde de siz etkili oldunuz. Fransanın sözde Ermeni soykırımı yasasında sizler bu ülkeyi müdafaa ettiniz dedi.
     MTTB 4. İstişare Kampının gündeminden de bahseden Karayel, Yeni Anayasa ülkemizin geleceğini ilgilendirmektedir. Kıbrıs meselesi de bizi ilgilendirmektedir çünkü ülkemiz için stratejik önemdedir. MTBB olarak Avrupa Birliği bizi ilgilendirmektedir ve bunların hepsi için üniversite öğrencilerinin temsilcisi olarak söylenecek sözümüz vardır. Bizler aktif oyuncuların tarafı olmak yerine, kendi stratejimizi oluşturmak zorundayız diye konuştu.
     MTTBnin çıkardığı Çatı Dergisinin önemine vurgu yapan Karayel, şunları kaydetti:
     Bu dergi, belirli bir neslin, çağın ya da coğrafyanın olmaktan ziyade, dünyada zulme baş kaldıran ve İslam gençliğinin bünyesinde barındıran, çağın sorunlarını haykıran ve çözüm arayan bir dergidir. Bizler Osmanlının torunları olarak Misak-ı Milli sınırları içinde hapsolmak yerine, tek bir Müslümanın yaşadığı yeri bile vatan kabul eder ve bu anlaşış üzerine varlığımızı özetleriz. 1948 yılında Necip Fazıl Kısakürek tarafından çıkarılan Büyük Doğu Dergisinin eksikliğini yaşıyor, Büyük Doğunun yerini doldurmaya çalışıyor ve İslam gençliğini bu çatı altında birleştirmenin onurunu yaşıyoruz.
     Birliğin amaçlarına da değinen Karayel, şunları kaydetti:
     6 Eylül 1980de rahmetli Erbakan Hocanın Konyada düzenlediği, Kudüsü Kurtarma Mitinginden sonra 12 Eylül darbesi olmuş ve Kudüs sessizliğe gömülmüştür. Kudüs Müslümanlığındır. Kudüs insanlığındır, Kudüs inananlarındır. Her ne kadar farklı dilleri konuşup farklı coğrafyalarda yaşasak da kalplerimiz Keşmirde, Kenyada, Doğu Türkistanda, Afganistanda, Irakta, Suriyede ve Bosnada çarpar. Birliğimizin amacı bu şuurda gençler yetiştirmektir.
     Karayel, Bunun için Türkiyenin dört bir yanında ve yurt dışında teşkilatlanmış durumdadır. Son yıllarda yaşanan olumlu olaylara rağmen, ne yazık ki daha her şey anayasal güvenceye alınmamış ve yeni sivil anayasa yapılmamıştır dedi.
     4. İştişare Kampı 15 Temmuzda sona erecek.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber MTTB 4. İstişare Kampı Erzurumda toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER