Mudanyada Sıvı Atık Yanık Yağ projesi

Mudanyada Sıvı Atık Yanık Yağ projesi


BURSA (A.A) - Mudanya Kent Konseyi, Çevre Sağlığı ve Ekolojik Dengeyi Koruma programı kapsamında, Sıvı Atık Yanık Yağ projesini başlattı.
     Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancının başkanlığında toplanan çalışma gurubu, ilk toplantısında hedeflerini belirleyerek, çalışmalara başlama kararı aldı.
     Emekli öğretmen Nurten Çıkıkçının başkanlık ettiği ve 17 çevre gönüllüsü öğretmenin bulunduğu projeye, Mudanya Belediyesi de destek veriyor.
     Çıkıkçı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, öncelikli hedeflerinin ekolojik dengenin bozulmasına neden olan, Mudanya için önemli değer taşıyan deniz kirliliğinin başlıca sebeplerinden sıvı atık yanık yağlar konusunda çalışmak olduğunu belirterek, Bir kilo sıvı kızartma yağının deniz içinde, bir kilometrelik alandan fazlasını kirlettiği bilinciyle gönüllü öğretmen arkadaşlarımla yola çıkıp, bir ay boyunca okullarda minik öğrencilerimizi adapte etmeye çalışacağız dedi.
     Lavaboya dökülen bir litre yağın denizi nasıl kirlettiğinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Çıkıkçı, şunları kaydetti:
     Sıvı atık yanık yağları toplayarak, çevreye zarar vermesini engelleyip, aynı zamanda bu yağları biodizel yakıta dönüştürüp sanayide kullanılmasını sağlayarak, ülke ekonomisine katkıda bulunmuş olacağız. Projemizi gerçekleştirme de gurubumuzda görev alan çevre dostu öğretmelerimizin gayretleriyle öğrencilerimizi bilinçlendirerek, onların bu konuda çalışmalarını sağlayacağız. Çevre konusunda yaptıkları bu çalışmalarla geleceğin çevre dostlarını yetiştirerek, çevre sağlığımızı korumuş olacağız. Sıvı yanık atık yağların toplanmasında konutlar, apartman ve site yöneticileriyle işbirliği yaparak bu konuda başarı oranlarına göre kendilerini ve sitelerini çevreci olarak ödüllendirerek, diğer konut sahiplerinin de projeye katılımlarını sağlamayı hedefliyoruz.
     (ÖB-SAM-ZAK)
<< Önceki Haber Mudanyada Sıvı Atık Yanık Yağ projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER