Mudurnuda Kutlu Doğum haftası etkinlikleri

Mudurnuda Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında cami açılışı yapıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Bolunun Mudurnu İlçesi Beyderesi Köyünde yaptırılan cami Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle ibadete açıldı.
     Mudurnu İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum etkinliği kapsamında köyde organize edilen cami açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, Diyanet İşleri Başkanlığının camilere büyük önem gösterdiğini söyledi.
     Camilerin yapımı konusunda 250 adet yeni tip proje hazırladıklarını ve bu projeler hakkında düzenledikleri sempozyuma dünyanın bir çok ülkesinden mimar ve mühendisi davet ettiklerini ifade eden Alkan, İstanbulda uluslararası bir cami sempozyumu tanzim ettik ve bu sempozyuma Balkanlardan, Amerikadan, Kanadadan, Avustralyadan birçok yerden konunun uzmanı mimar ve mühendis davet ettik. Bu işe gönül vermiş insanları sempozyumda bir araya getirdik. Sempozyumun temel ögesi, ecdadın yaptığı kadar hiç olmazsa bizde camileri hem hayatın içinde hem de bulunan yerleşim merkezinin kalbinde inşa edelim ihya edelim mantığıydı. Sizlere de köyünüzün merkezinde böyle bir camiyi inşa ve ihya ettiğiniz için teşekkür ederim şeklinde konuştu.
     Mudurnu İlçe Müftüsü Arif Cevlek de Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Beyderesi Köyünde kuran ziyafeti ve bununla beraber cami açılışı programı tertip ettiklerini söyledi.
     Bu camiyi 2 yıl önce bir kış gününde ziyaret ettiğini ve caminin kullanılamayacak durumda olduğunu gördüğünü anlatan Cevlek, köy halkının kendisine camiyi onarımdan geçirmek istediklerini söylediğini fakat kendisinin caminin yeniden yapılması için köylüleri ikna ettiğini aktardı.
     Caminin temelinin atılmasının ardından köy halkının da yardımıyla yaklaşık 1.5 yıl gibi kısa sürede tamamlandığını belirten Cevlek, Ortalama 250 bin liraya mal olan bir cami ortaya çıktı. Artık biz camilerimizi sadece bir ibadet yapılan yer olsun istemiyoruz. Camilerimiz bir kültür merkezi olsun. Hem ibadet yapılsın hem düğün yapılsın hem cenaze mevlitleri okunsun hem sünnet mevlitleri yapılsın ifadesini kullandı.
     Konuşmaların ardından caminin açılışı Diyanet İşleri Başkanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, İlçe müftüsü Arif Cevlek ve Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkez Müdürü Mustafa Bodur tarafından gerçekleştirildi.
     Açılış sonrasında Kuran-ı Kerim ve duaların yapılmasıyla Mudurnu Taşkesti çevresinden gelen görevlilerin okuduğu ilahi dinletileri vatandaşlar tarafından dinlendi.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Mudurnuda Kutlu Doğum haftası etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER