Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu -"Hz. Muhammedin tebliğinin içerdiği değerler bütün insanlığa hitap etmektedir"


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Hz. Muhammedin tebliğinin içerdiği değerlerin bütün insanlığa hitap ettiğini bildirdi.
     İbicioğlu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Hz. Muhammedin doğumunun insanlık için kurtuluşun, huzurun ve mutluluğun habercisi olduğunu belirtti.
     Bu hafta boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerin, İslam dininin çağları aşan mesajının doğru, açık ve etkili bir biçimde bütün insanlığa ulaştırılmasında öncü olan Hz. Muhammedin daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını temenni eden İbicioğlu, Hz. Muhammed 23 yıllık peygamberlik dönemi boyunca iyi ve doğru ilkeleri uygulamalara dönüştürmüş, bu kapsamda sapkın inançların yerine tevhidi, zulmün yerine adaleti, düşmanlığın yerine kardeşliği, sürtüşmenin yerine dayanışmayı yerleştirdiğine dikkat çekti.
     Hz. Muhammedin savaşın yerine barışın hakim olmasını hedeflediğini, doğruluk, nezaket, güvenilirlik, adalet, hoşgörü ve cömertlik gibi üstün ahlaki meziyetleriyle tüm zamanlara örnek bir şahsiyet oluşturduğunu bildiren İbicioğlu, şunları kaydetti:
     "Peygamberimiz, toplum hayatını yozlaştıran, insan için kötü ve zararlı alışkanlıklar karşısında aldığı kararlı ve imrenilecek tavırla da inananlarına ve beşeriyete yol göstermiştir. Çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere onun kutlu mesajları şifa olmuştur. Hz. Muhammedin tebliğinin içerdiği değerler bütün insanlığa hitap etmektedir. Adalet ve hoşgörü gibi erdemlerin, çağlar üzerinden bugünlere ulaşan ve ülkeden ülkeye değişmeyen, her coğrafyada, her toplumda ve her zaman geçerli olan, her ortamda davranış ve uygulamalara yansıtılabilen, bu mesajların uygulanmasına bugün de çok ihtiyaç vardır."
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER