Muğlada 77 köyde Mavi dil hastalığı

Muğlada 77 köyde Mavi dil hastalığı görüldü -Mavi dil hastalığı nedeniyle Milasta 56, Yatağanda 20, Marmariste ise 1 köyde karantina uygulaması başlatıldı


MUĞLA (A.A) - Mavi dil hastalığı nedeniyle Milasta 56, Yatağanda 20, Marmariste ise 1 köyde karantina uygulaması başlatıldı.
     Muğlada ilk kez görülen mavi dil hastalığı nedeniyle Milas Halk Eğitim Merkezinde köy muhtarlarına yönelik olarak düzenlenen toplantıda, Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, hastalık ve yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
     Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya genelinde ilk kez 1876 yılında görülen mavi dil hastalığının Türkiyede ilk kez 1944 yılında Hatayda tespit edildiğini, hastalığa Muğla bölgesinde ise ilk kez rastlandığını belirtti.
     Hastalığın sivri sinekle küçük baş hayvanlara bulaştığını bildiren Arslan, Hastalık Milas, Yatağan ve Marmariste bazı köylerde görülüyor. Hastalık görülen köylerde karantina uygulaması başlatıldı. Karantina bölgesindeki hayvanlar diğer bölgelere sevk edilmiyor dedi.
     Bölgede aşılama çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca köyleri dolaşarak bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını anlatan Arslan, Milasta 56, Yatağanda 20, Marmariste ise 1 köyde hastalık görülüyor. Hastalığın görüldüğü tüm köylerde karantina uygulaması yapılıyor. Karantina bölgesindeki köylerden hayvan satışı yapılamayacak. Hedefimiz Kurban Bayramından sonra hastalığın tamamen sona ermesi ve karantinanın kaldırılması diye konuştu.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Muğlada 77 köyde Mavi dil hastalığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER