Muğlada Adli Tıp Kurumu açıldı

Muğlada Adli Tıp Kurumu açıldı -Merkeze bağlı Yerkesik beldesinde faaliyete geçen Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesi ve Ahmet Efendi 112 Acil Yardım İstasyonu törenle açıldı


MUĞLA (A.A) - Muğlanın Yerkesik beldesinde faaliyete geçen Adli Tıp Kurumu ve Ahmet Efendi 112 Acil Yardım İstasyonu törenle açıldı.
     Törende konuşan AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Adli Tıp Kurumu Şubesinin Muğlaya kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
     Adli Tıp Kurumunun Muğla için büyük bir kazanım olduğunu belirten Özden, Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesinin yer tahsisinden, projesinden, açılışına kadar büyük emekler harcandı. Bu kurumun Muğlaya kazandırılması ile artık Muğla halkı İzmire gitmek zorunda kalmayacak dedi.
     Özden, İsrailin Türkiyeden özür dilemesine ilişkin, Orta Doğunun şımarık çocuğu, insanlara, kadınlara, çocuklara eziyet ederken ve her seferinde sanki suçsuzmuş gibi baskın çıkarken dün geldiğimiz nokta sadece ülkemizin değil uluslararası camia için yeni bir dönem oldu. Yanlışlar, yapanların yanına kalmıyor. Buna dün hepimiz şahit olduk. Dik duruşumuz sayesinde bu ülkenin siyasi itibarı ve bölgedeki gücü 10 kat arttı diye konuştu.
     Adli Tıp Kurum Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce ise açılışı yapılan kurumda sadece otopsi değil adli bilimlerin diğer alanlarında da merkez oluşturmaya başladıklarını söyledi.
     İnce, adli bilimlerin diğer alanlarında da merkezler oluşturma yönünde adımlar attıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Bu sayede özellikle kadın ve çocuk cinsel-fiziksel şiddet mağdurlarının yaşadıkları travmadan sonra sosyal destek alabilecekleri, uygun şartlarda muayenelerinin yapılıp delillerin toplanabileceği, mağduru daha mağdur etmeden çalışacak bir sistem inşa ediyoruz. Geldiğimiz bu noktada adaletin geç de olsa yerini bulduğu zamanları geride bırakarak adaletin bir an evvel yerini bulduğu bir sistemi kurduğumuz lokal merkezlerin önemi katlanarak artmaktadır.
     Muğlanın turizm bölgesi olması nedeniyle Adli Tıp Kurumunun Muğlada çok büyük bir ihtiyaç olduğuna değinen Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş ise çalışmalara 2012 yılı Ekim ayında başladıklarını söyledi.
     Kurumda bugüne kadar 96 otopsi yapıldığını ifade eden Akbaş, 882 muayene işleminin gerçekleştiğini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Adli Tıp Kurumu Muğla Şube Müdürlüğü ve Yerkesik Ahmet Efendi 112 Acil Servis Hizmetleri İstasyonu açılışını, Muğla Valisi Fatih Şahin, AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, Adli Tıp Kurum Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ile daire müdürleri yaptı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Okan Özer
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Muğlada Adli Tıp Kurumu açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER