Muğlada internet kafe işletmecilerine eğitim verildi

Muğlada internet kafe işletmecilerine eğitim verildi -Seminere katılan 16 internet kafe işletmecisi sertifikalarını aldı


MUĞLA (A.A) - Muğlada internet kafe işletmecilerine yönelik düzenlenen eğitim seminerine katılan 16 kişi sertifikalarını aldı.
     Muğla Valiliği 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) yöneticisi tarafından verilen İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Bilgilendirme Eğitimi seminerine katılan işletme sahiplerine sertifikalarını Muğla Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürü İsmail Öcal verdi.
     Burada konuşan Bilgi İşlem Şube Müdürü İsmail Öcal, il merkezinde faaliyet gösteren internet kafe işletmelerine verilen 4 günlük eğitimde, bilişim suçları, internetin güvenli ve bilinçli kullanımı, web tarayıcıları ile arama motorlarının güvenli kullanımı konusunda bilgiler verildiğini söyledi.
     Seminerin ülkenin geleceği olan çocukların ve gençlerin internetin zararlı içeriklerinden, zararlı yönlerinden korumak için hazırlanan kanun ve yönetmeliklere uygun hareket edilmesi nedeniyle verildiğini kaydeden Öcal, İş yerine her çocuğun fiziki ve psikolojik açıdan etkileyecek, uyuşturucu ve uyarıcı madde alışkanlığı, intihara yönlendirme, cinsel istismar, müstehcenlik, fuhuş, şiddet ve kumar gibi kötü alışkanlıklara teşvik edecek oyun ve içeriklere izin verilmemesi, bu amaçla da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca onaylı filtreler kullanılmalı dedi.
     Öcal, internet kafelere 12 yaşından küçüklerin yanında velileri olmadan alınmaması gerektiğini, 15 yaşından küçüklerin ise saat 20.00dan sonra iş yerine alınmamasını ifade etti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlada internet kafe işletmecilerine eğitim verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER