Muğladaki olaylarda öldürülen gencin davası

Muğladaki olaylarda öldürülen gencin davası -Öğrenci olaylarında bir gencin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan polisin tahliye talebi reddedildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Muğladaki öğrenci olaylarında bir gencin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memurunun tahliye talebi reddedildi.
     Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık polis memuru Gültekin Şahin (45), ölen Şerzan Kurtun (21) annesi Nejla, babası Ömer ile her iki tarafın avukatları hazır bulundu.
     Şerzan Kurtun avukatlarından Nezahat Paşa Bayraktar, Adli Tıp Kurumu Uzmanları Derneğinden aldıkları raporu mahkeme heyetine sundu.
     Ömer Kurt da duruşmaya Batmandan katıldıklarını belirterek, her gelişlerinde uzun bir yol katettiklerini ancak sonuca ulaşamadıklarını söyledi.
     Duruşma sırasında gözyaşlarını tutamayan Kurt, Oğlum yaşasaydı bu yıl mezun olacaktı. Şerzanın mezuniyet törenine katılacaktım. Onun hayalleri yarım kaldı. Bir baba olarak olayı sanığın gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Sanığın gereken cezaya çarptırılmasını talep ediyorum. Bu gençler birileri tarafından kırdırılıyor. Ben de bir öğretmenim, gençler artık ölmesin dedi.
     Sanık Gültekin Şahin ise yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunduğunu ifade ederek, kendisinin ve ailesinin mağdur edildiğini söyledi.
     Çocuklarıyla telefonda konuşurken sürekli ağladığını belirten Şahin, Savcı tarafından hazırlanan iddianame çelişkilerle doludur. Bu bakımdan iddianameden öte kanaatnameye benziyor. Ayrıca mahkemeye sunulan rapor süreci uzatmaya yöneliktir. 2 yıldan fazla süredir tutukluyum. Artık tahliyemi değil beraatimi talep ediyorum diye konuştu.
     Sanık polis memuru Gültekin Şahinin avukatı Erol Halka da müvekkilinin haksız olarak tutuklu bulunduğunu savunarak, olayı Şahinin gerçekleştirdiğine dair hiçbir maddi delil bulunmadığını iddia etti.
     Sanığın tahliye talebini reddederek tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, maktul avukatları tarafından verilen raporun incelenmesi ve evrakın tamamlanması için duruşmayı 17 Ağustosa erteledi.
     Muğlada bir kız öğrenciye laf atma tartışmasıyla 11 Mayıs 2010 gecesi başlayan, karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasıyla sabaha kadar süren olaylarda Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt ağır yaralanmıştı. Kurt, 19 Mayıs 2010da İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Şerzan Kurtun ölümüyle ilgili olarak tutuklanan Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Gültekin Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde olası kasıtla nitelikli adam öldürme suçlamasıyla dava açılmıştı.Mahkeme, ilk duruşmada, davanın güvenlik nedeniyle Eskişehirde görülmesine karar vermişti.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca / Deniz Açık
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Muğladaki olaylarda öldürülen gencin davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER