Muğlanın en büyük acil servisi yakında

Muğlanın en büyük acil servisi yakında hizmete giriyor


MUĞLA (A.A) - Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, hayırseverlerin katkısıyla yapılan Muğlanın en büyük acil servisinin 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi bünyesinde yakında hizmet vermeye başlayacağını bildirdi.
     Kaymakam Atçı, çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Atçı, burada yaptığı açıklamada, hayırseverlerin katkısıyla yapımına başlanan 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi acil servisinde sona yaklaştıklarını, servisin kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacağını belirtti.
     Hafta sonları ortalama günlük 500 hastanın muayene edildiği mevcut acil servisin fiziki şartlarının yeterli gelmediğini vurgulayan Atçı, Mevcut 240 metrekarelik alana 250 metrekare daha eklenerek 490 metrekareyle Muğla genelindeki en büyük ünite olması planlanan Milastaki acil servisin yapımını ilçe genelindeki hayırseverler üstlendi. Mevcut acil servisin hasta yatış imkanı, yoğun bakım ünitesi yoktu. Bu sorunları gideriyoruz dedi.
     Hasta yoğunluğu nedeniyle hizmetlerin zaman zaman aksadığını, bu nedenle yeni bir acil servisinin uygulamaya konulduğu dile getiren Atçı, Şu anda günde bin 500 civarında poliklinik yapılıyor. Hakikaten çok yoğun talep var. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri çok iyi şekilde görülüyor diye konuştu.
     Bir hayırsevere hastaneye 1 milyon 200 bin liraya MR cihazı aldırılmasını planladıklarını bildiren Atçı, hastanenin gelişmesinde katkıda bulunan hayırsevere ve yöneticilere teşekkür etti.
     Atçı, Ağız Diş Sağlığı Merkezinin yerel imkanlar ölçüsünde tamamlandığını hatırlatarak, acil servisin de en kısa sürede hizmete sokulacağının kaydetti.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğlanın en büyük acil servisi yakında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER