Muğla estetiği heykellerde yaşatılıyor

Muğla estetiği heykellerde yaşatılıyor -Muğla Belediye Başkanı Gürün: -Kenti renklendiren ve zenginleştiren heykellerimizin beğeni ile karşılanması, sahiplenilmesi en büyük mutluluk


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediyesi tarafından kent estetiğini yansıtmak amacıyla yaptırılan Muğlanın günlük hayattan karelerinin yansıtıldığı Kutu Kutu Pense Oynayan Çocuklar heykeli vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.
     Belediye Başkanı Osman Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, kent estetiği ve zenginliği konularına büyük önem verdiklerini söyledi.
     Kent estetiğine önem verecekleri konusunda vatandaşlara söz verdiklerini dile getiren Gürün, 2010 yılından bu yana gelenekselleştirdiğimiz Muğla Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu çerçevesinde kente kazandırılan ahşap heykeller, büyük bir çabanın ürünü olarak vatandaşlarımızla buluştu. Bu heykeller aynı zamanda Muğlanın kültür-sanat kenti markasını da pekiştirmekte. Kenti renklendiren ve zenginleştiren heykellerimizin beğeni ile karşılanması, sahiplenilmesi en büyük mutluluk dedi.
     Yaptığı Muğla Kavunu ve Göç Çiçeği heykelleri ile beğeni kazanan sanatçı Hasan İmamoğlu ise Muğla halkının heykellere gösterdikleri yoğun ilginin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.
     Öte yandan bugüne kadar yürütülen çalışmalar kapsamında 31 heykelin Muğlanın cadde ve sokaklarında sergilendiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğla estetiği heykellerde yaşatılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER