Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki deprem

Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki deprem -Fethiyede 11 evde küçük çapta hasar tespit edildi -Belediye Başkanı Saatcı: -Fethiyede hayat normale döndü, her şey gayet iyi. Biz depremle yaşamaya alışmış bir ilçeyiz (Fotoğ


MUĞLA (A.A) - Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki depremin ardından hayatın normale döndüğünü, her şeyin gayet iyi olduğunu söyledi.
     Başkan Saatcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fethiyede ilk kez depremin olmadığını, ilçenin uzun yıllar önce de depreme maruz kaldığını ifade etti.
     Depremin ilçede hissedilmesine karşın çok büyük hasara yol açmadığını vurgulayan Saatcı, Önemli olan depremin olup olmayacağı değil, depreme ne kadar hazır olduğumuz ve binalarımızın sağlamlığı. Fethiye Belediyesi olarak bu konuda sivil toplum örgütleriyle koordinasyon çalışması yürütüyoruz, gerekenleri yapıyoruz dedi.
    
     -Geceyi otomobillerde geçirdiler-
    
     Saatcı, depremden sonra Fethiyede çok büyük bir panik yaşanmadığını, ancak evine güvenmeyen, zemin sıvılaşması olan bölgelerde vatandaşların bir kısmının geceyi otomobillerinde veya açık alanlarda geçirmeyi tercih ettiğini belirtti.
     Fethiyenin 1957de yaşadığı depremden sonra depremle yaşamayı öğrendiğini dile getiren Saatcı, Fethiyede hayat normale döndü, her şey gayet iyi. Biz depremle yaşamaya alışmış bir ilçeyiz. Bu işin sürekli gündemde tutulmasını da uygun bulmuyorum. Sonuçta Fethiye bir turizm kenti, buna zarar vermememiz gerekli diye konuştu.
     Behçet Saatcı, Fethiyenin 6lık deprem sınavından başarıyla geçtiğini ifade ederek, Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Fethiye Belediyesi ekiplerinin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü, ilk belirlemelere göre sıva çatlaklarının dışında 11 evde küçük çapta hasar tespit edildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Muğla Ölüdenizdeki 6 şiddetindeki deprem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER