Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Tokyo

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Tokyo Üniversitesi arasında protokol -İki üniversite arasında öğrenci değişim protokolü imzalandı


MUĞLA (A.A) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi (TUMSAT) arasında öğrenci değişim protokolü imzalandı.
     Rektörlük makamında düzenlenen imza töreninde konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversiteleri ile Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi arasındaki öğrenci ve akademisyen değişim programının 2008 yılında imzalanan protokolle başladığını, sürecin son imzalanan protokolle tamamlandığını söyledi.
     Bugüne kadar çeşitli nedenlerle değişim protokolünün işlev kazanamadığını dile getiren Harmandar, imzalanan protokolle Türk ve Japon öğrenciler ile öğretim üyelerinin, her iki ülkedeki bilimsel aktivitelere katılacaklarını, sempozyumlarda sunum yapacaklarını anlattı.
     Misafir öğrencilerin ev sahibi ülkelerde ailelerin yanında misafir edileceğini, böylece kültürel bağların gelişmesi ve farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını ifade eden Harmandar, Nisan 2013den itibaren üniversitemizde eğitim gören 2 yüksek lisans ve doktora öğrencisi Japonyada çalışma yürütecek. Önümüzdeki yıl Su Ürünleri Fakültesinin yeni binasının açılışının ardından TUMSATtan 2 Japon öğrencinin ülkemize gelmesini planlıyoruz dedi.
     TUMSAT Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tomoji Takamasa ise imzalanan protokolle iki üniversite arasında yürütülecek çalışmalarda önemli bilimsel çalışmalar yapmayı amaçladıklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından protokol, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harmandar ile TUMSAT Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Takamasa arasında imzalandı.
     İmza töreninin ardından Rektör Harmandar, Takamasaya çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Tokyo Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER