Muğla Valiliğinde aday memurlar için yemin

Muğla Valiliğinde aday memurlar için yemin tören düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Muğla Valiliğinde aday memurluklarını başarıyla tamamlayan 7 personel, düzenlenen yemin töreninin ardından asli memurluğa atandı.
     Muğla Valiliğinde geçen yıl göreve başlayan 7 aday memur, bir yıllık staj sürelerini tamamlayarak asaleten devlet memurluğuna atanmaya hak kazandı. Muğla Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, memurluğun iyi anlaşılmasının, kurallarının iyi öğrenilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.
     Memurlukta kamu görevinin ve özel hayatın iç içe geçtiğini belirten Kurt, Memuriyetteki bu uzun süreci sağlıklı şekilde yaşamak için bazı kurallara uymak gerekiyor. Herşeyden önce bu görevi tek başımıza yürütmüyoruz. Çalışma arkadaşlarımız, amirlerimiz, çalışma kuralları, kanunlar ve yönetmelikler bizim için çok önemli. Bunların hepsini uyumlu şekilde yan yana getirelim ki memurluk hayatını sağlıklı şekilde sürdürelim dedi.
     Devlet memurlarının tabi olduğu 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun sürekli incelenmesi gerektiğini vurgulayan Kurt, Sadece görevinizi yerine getirmeniz yeterli değil. İnsan ilişkilerini, amir-memur ilişkilerini iyi bir şekilde kurmak, özümleyip, yorumlayıp iş yerindeki çalışma prensiplerine uymamız lazım ki bu görevi sağlıklı şekilde tamamlayalım diye konuştu.
     Aday memurlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 2670 sayılı maddesine göre Türk bayrağı üzerine el koyarak yemin etti ve asaleten devlet memurluğu görevine başladı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Muğla Valiliğinde aday memurlar için yemin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER