'Mukaddes Miras' sergisi Eskişehir'de açıldı

'Mukaddes Miras' sergisi Eskişehir'de açıldı

İslam Kültür Sanat Platformu öncülüğünde daha önce İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Konya, Gaziantep, Erzurum ve Bursa'da düzenlenen 'Mukaddes Miras' sergisi Eskişehir'de açıldı.

Mütevelli heyeti başkanlığını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yaptığı Türk Dünyası Kültür Vakfı'nın katkılarıyla, ETİ Arkeoloji Müzesi Sergi Salonu'nda düzenlenen serginin açılışını Bakan Avcı yaptı. Sergide özel koleksiyonlardan bir araya getirilen el yazması mushaf-ı şerifler sergilendi. Sergi öncesi Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Milli Eğitim Bakanı birer konuşma yaptı. Konuşma sonrası Bakan Nabi Avcı ve Eskişehir AKP Milletvekili Salih Kocay ve beraberindeki heyetle sergiyi gezdi.

İslam coğrafyasında 9. yüzyıl ile 19. yüzyıl arasında yaşamış önemli hattatlar tarafından kaleme alınmış el yazması orijinal Kur'an-ı Kerim'lerden oluşan sergide; Kuzey Afrika'dan Çin'e, Hindistan'dan Moğolistan'a, Cezayir'den İran'a çok geniş bir coğrafyada kaleme alınmış mushafların birçoğu görülebilmekte. Sergide; İslam hat sanatında ekol olarak kabul edilen Şeyh Hamdullah, Hafız Osman, Cafer-i Baysunguri Tebrizi, Mehmet Emin Rüşdi ve Hafız Mustafa Şevki gibi önemli isimlerin eserleri de bulunuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Mukaddes Miras' sergisi Eskişehir'de açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER