Mükelleflere Bilgi Bildirimi uyarısı

Mükelleflere Bilgi Bildirimi uyarısı


ADANA (A.A) - Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, mükelleflere Bilgi Bildirimi konusunda uyarıda bulundu.
     Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, yazılı açıklamasında, kurumlar vergisi ile ticari kazanç, zirai kazanç, serbest meslek kazancı elde eden gelir vergisi mükelleflerinin, 29 Haziran saat 24.00a kadar elektronik ortamda bildirim vermeleri gerektiğini belirtti.
     Söz konusu bildirimin nasıl doldurulacağına ilişkin açıklamalara www.gib.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:
     https://intvd.gib.gov.tr/internetvd adresinde bulunan bildirim ekranlarındaki alanların aynı adreste yer alan kılavuzda belirtilen açıklamalara göre doldurulması gerekmektedir. Bildirimin doldurulmasında faaliyet kodu ve diğer bilgilerin doğru girilmesi mükellef bilgilerinin güncellenmesi açısından önemli. Faaliyet kodları internet vergi dairesinde bildirim girişinin yapılacağı sayfada NACE (Altılı Faaliyet) Sözlüğü başlıklı dosyada yer alıyor. Bildirimini elektronik ortamda belirlenen süre içinde vermeyen veya eksik ya da yanıltıcı bildirimde bulunan mükellefler hakkında Vergi Usul Kanununun mükerrer 355. maddesi hükmü uyarınca özel usulsüzlük cezası kesilecektir. Mükelleflerimizin cezalı duruma düşmemeleri için bildirimlerini elektronik ortamda süresinde ve doğru bir şekilde vermeleri önem arz etmektedir.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Mükelleflere Bilgi Bildirimi uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER