Murat Bostancının hedefi JWRC şampiyonluğu

Murat Bostancının hedefi JWRC şampiyonluğu -Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Murat Bostancı: "Bu yıl mümkün olduğunca fazla tecrübe kazanıp, ikinci sene de şampiyonluğu kazanmak istiyoruz"


EDİRNE (A.A) - Gökhan Balcı - Dünya Gençler Ralli Şampiyonasına (JWRC) katılan ilk Türk pilot olan Castrol Ford Team Türkiye Pilotu Murat Bostancı, önümüzdeki yıl şampiyon olmak istediğini belirtti.
     Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, JWRCde mücadele etmenin heyecanını yaşadığını söyledi.
     Şampiyonaya, Nisan ayında düzenlenen Portekiz Rallisi ile başladıklarını hatırlatan Bostancı, yarış dışı kaldıkları ana kadar iyi mücadele ettiklerini, tecrübeli rakiplerini geride bıraktıklarını belirtti.
     JWRCde mücadele etmenin kendisine büyük tecrübe kazandıracağını ifade eden Bostancı, "Son 9 yılın dünya ralli şampiyonu Sebastien Loeb ve bu sene açık farkla lider durumda bulunan Sebastien Ogier gibi isimler, JWRCyi kazanıp bu seviyeye gelen pilotlar. O yüzden çok önemli bir şampiyona. Şampiyonayla ilgili 2 yıllık bir plan yaptık. Bu yıl mümkün olduğunca fazla tecrübe kazanıp, ikinci sene de şampiyonluğu kazanmak istiyoruz. Bu kadar tecrübesiz olmamıza rağmen, ilk yarışta dördüncülüğe kadar çıktığımıza göre, ikinci sene sonunda kazanabiliriz diye düşünüyorum. Yavaş yavaş alışıyoruz" dedi.
     JWRCde şampiyon olan pilotlara, ödül olarak Dünya Ralli Şampiyonasında yarışma imkanı sağlandığını belirten Bostancı, "Daha sonra Dünya Ralli Şampiyonasında zirveye çıkmak, Türkiyeyi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Hedefim, Dünya Ralli Şampiyonasında rekabet gücü yüksek ilk Türk pilot olmak" diye konuştu.
    
     -Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı-
    
     Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı da oğlu Murat Bostancının JWRCde mücadele etmesinin gurur verici olduğunu belirtti.
     JWRCnin, dünya şampiyonu pilotların yetiştiği bir platform olduğunu ifade eden Bostancı, şunları kaydetti:
     "Biz Murat ile uzun vadeli bir plan yaptık. Muratın yaşı bu şampiyonaya 3 yıl daha katılmasına imkan sağlıyor. İlk rallimizde bile başarılıydık. Üçüncü, dördüncü gidiyorduk. Beklediğimizden daha iyi bir sonuçtu esasında. Bu da bize önümüzdeki senelerde Türkiyeden bir gençler dünya ralli şampiyonu çıkabileceği ümidini verdi. Zaten tahmin ediyorduk ama bunun ispatını görmüş olmak bizim için çok daha değerli. Bundan sonra zor ralliler var ama biz hazırız. En iyisini yapmaya çalışacağız."
    
     -Murat Bostancı kimdir--
    
     Motor sporları kariyerine 2005 yılında Türkiye Rallikros Şampiyonasına katılarak başlayan Murat Bostancı, 2010 yılında Türkiye Ralli Şampiyonası sınıf 3 birincisi ve Doğu Avrupa Pirelli Star Driver birincisi oldu. 2009, 2011 ve 2012de Türkiye Ralli Şampiyonası Genç Pilotlar Şampiyonu olan Bostancı, İngiltere Oxford Brookes Üniversitesinde motorsporları mühendisliği eğitimi alarak, Türkiyenin bu alanda eğitim almış ilk pilotu oldu.
    
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Murat Bostancının hedefi JWRC şampiyonluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER