Muratpaşa Belediyesi Hisseden Gözler Projesini uyguluyor

Muratpaşa Belediyesi Hisseden Gözler Projesini uyguluyor


ANTALYA (A.A) - Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Rahim Esgi ve yönetim kurulu üyeleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmeni ziyaret ederek, verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
     Dünya Engelliler Günü öncesinde Muratpaşa Belediyesini ziyaret eden Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şube Başkanı Rahim Esgi, Genel Sekreter Cemalettin Çakar ve dernek üyeleri, Başkan Evcilmene derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
     Muratpaşa Belediyesinin her zaman engellilerin yanında olduğunu belirten Rahim Esgi, Yakın geçmişte, Hisseden Gözler Projesi adı altında ziyarette bulunduğumuz Anıtkabir gezisinden çok mutlu ayrıldık. Askerlerimizin ayak sesleri arasında yürümek bizi çok etkiledi. Atatürke olan yoğun duygularımız Anıtkabirde daha da arttı. Bu proje bizi heyecanlandırıyor ve mutlu ediyor dedi.
     Muratpaşa Belediyesinin Altı Nokta Körler Derneğine yaptığı maddi ve manevi destekler nedeniyle Başkan Evcilmene teşekkür eden Esgi, engelliyi bir hak öznesi olarak görmelerinin kendilerini onurlandırdığını kaydetti.
     Belediye Başkanı Evcilmen ise gelişmiş ülkelerin engelli vatandaşına verdiği önemi anlatarak, Hisseden Gözler Projesi örnek bir proje olarak kendinden söz ettirmiş. Türkiye ölçeğinde diğer belediyelerce de uygulanacaktır. Bu haber bizi çok mutlu etti diye konuştu.
     Dünya kenti olma yönünde büyük adımlarla ilerleyen Antalyanın engellilere verdiği önemle hep bir adım önde olduğunu dile getiren Evcilmen, Yasaları beklemeden engelli vatandaşlarımıza yaşam alanları yaratmaya çalışıyoruz. Bugün hepimiz sağlıklıyız, ama yarını bilemeyiz. Dolayısıyla potansiyel birer engelliyiz. Belediye olarak olanaklarımız ölçüsünde engellilerimize desteklerimiz devam edecek diye konuştu.
     Başkan Evcilmen, daha sonra dernek üyeleri ile engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik görüş alışverişinde bulundu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Muratpaşa Belediyesi Hisseden Gözler Projesini uyguluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER