Muratpaşa Belediyesi yaşlılarla gençleri buluşturdu

Muratpaşa Belediyesi yaşlılarla gençleri buluşturdu


ANTALYA (A.A) - Muratpaşa Belediyesi, Yaşlılara Saygı Haftası etkinliklerinde yaşlılar ve gençleri bir araya getirdi.
     Muratpaşa Belediyesi, huzurevi sakinleri ve Muratpaşalı gençler için belediye konferans salonunda etkinlik düzenledi. Muratpaşa Belediyesi Huzurevini anlatan kısa filmin gösterimiyle başlayan etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, yaşlılığın bir tercih değil, yaşamın gerçeği olduğunu söyledi.
     Muratpaşa Belediyesinin, kurum olarak yaşlıların gereksinimlerini karşılamak için elinden geleni yaptığını belirten Başkan Evcilmen, Yaşlılarımıza moral güç anlamında ne kadar yakın olursak, o zaman görevimizi yapmış oluruz. Yaşlılarımız bizlere emek verdi. Şimdi bizler de onların gereksinimlerini karşılamalıyız. Elimizden geleni yapmaktayız. Yapmaya da devam edeceğiz dedi.
     Konuklara, Yaşlılık konulu seminer veren Atatürk Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisinde görevli Dr. Kasım Göktaş, dünyada ortalama yaşam süresinin 69 yıl olduğunu, Türkiyede ise bunun 74 yıl ile ortalamanın üstünde yer aldığını kaydetti. Göktaş, Türkiye nüfusunun son yıllarda yaşlandığının da altını çizdi.
     Göktaşın sunumunun ardından Muratpaşa Belediyesi Huzurevi sakini Mehmet Emin Büyüktatlı ve Fatma Sapmaz, yaşlılık deneyimlerini gençlerle paylaştı. Fatma Sapmaz, 71 yaşındayım ama kendimi 45 yaşında hissediyorum. Hiçbir zaman (Yaşlandım, elden ayaktan düştüm) demedim. Çünkü yaşamayı seviyorum diye konuştu.
     Konuşmalardan sonra ud dinletisi sunuldu. Muratpaşa Belediyesi fuayesinde de huzurevi sakinleri tarafından yapılan mis sabun ve jel mum sergisi açıldı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Muratpaşa Belediyesi yaşlılarla gençleri buluşturdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER