Muşta kurtlar koyun sürüsüne saldırdı

Muşta kurtlar koyun sürüsüne saldırdı -Çobanın uyuduğu sırada sürüye saldıran kurtlar 150 koyunu telef etti


MUŞ (A.A) - Muşta koyun sürüsüne saldıran kurtlar, 150 koyunu telef etti.
     Merkeze bağlı Elçiler köyünde köylülere ait koyun sürüsünü meraya götüren çoban Refik Uçurum, gecenin ilerleyen saatlerinde uykuya daldı. Uyandığında koyunları göremeyen çoban, bir süre sonra koyunların etrafa dağıldığını anladı. Koyunların arasında kurtların olduğunu fark eden çoban, büyük uğraş sonucu kurtları sürüden uzaklaştırdı.
     Çobanın haber vermesi üzerine meraya giden köylüler, çevrede yaptıkları aramada 150 koyunun telef olduğunu belirledi.
     Çoban Uçurum, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece yorgun olduğu için uykuya daldığını ve uyandığında koyunları göremediğini söyledi.
     Uçurum, Koyunları aramaya başladım. Biraz ilerledikten sonra 17 tane kurdun koyunlara saldırdığını gördüm. Kurtlar 150 koyunu telef etti. Kurtlardan korkan koyunların bir kısmı uçurumdan yuvarlanıp telef olmuştu. Telefonumun şarjı bittiği için köylüleri de arayamadım. Yüksek bir yerden köylülere seslendim ve köylüler yardıma geldi dedi.
     Borçla aldıkları koyunlardan 9unun kurt saldırısında telef olduğunu, yaklaşık 10 tanesinin ise yaralandığını ifade eden köylülerden Sebrullah Toplu ise, hayvancılıktan başka gelirlerinin olmadığını ifade etti.
     Toplu, Koyunların borcunu henüz verememiştik. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Çok mağdur durumdayız dedi.
     200 koyunu borçlanarak aldığını dile getiren Kerem Toplu da bunlardan 100ünün telef olduğunu ve mağdur olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Muşta kurtlar koyun sürüsüne saldırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER