Muşta minik trafikçiler iş başında

Muşta minik trafikçiler iş başında


MUŞ (A.A) - Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesince yürütülen çalışma sonucu, trafik görevlisi olarak seçilen öğrenci, öğretmen ve velilere, belge ve kimlik kartı verildi.
     Muş Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, trafik kurallarının benimsetilmesi ve okul önlerinde polislerinin olmadığı anlarda trafik kontrolünü sağlamak amacıyla, öğrencilere eğitim verildiği belirtildi.
     Eğitim verilen öğrencilere kimlik kartı ve belge dağıtıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Kanunu kapsamında, verilen eğitimlerde başarılı olan 28 öğrenci, 7 öğretmen ve 4 veliye belge ve kimlik kartlarını verdik. Eğitimlerimizi, yazılı ve görsel olarak aktardık. Daha sonra uygulamalı olarak eğitim düzenledik. Eğitimlerin ardından, okullarda öğrencilerimize yönelik bilgilendirme toplantıları yaptık. Öğrencilere uymaları gereken kurallara yönelik broşürler dağıttık. Bu öğrencilerimiz, eğitim ve öğretim yılı boyunca, okul önünde trafik polisinin olmadığı durumlarda, okul giriş ve çıkışlarında trafiği sağlayacak. Arkadaşlarını yolun karşısına geçirecek ve okullarda bir nevi trafik polisi görevini yürütecek. Her okulda bir öğretmen, bir veli ve 3 ile 4 öğrencimiz görevli olacak.
    
     Muhabir: Kadir Tunç / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Muşta minik trafikçiler iş başında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER