Muşta silah ve mühimmat ele geçirilmesi

Muşta silah ve mühimmat ele geçirilmesi -Gözaltına alınan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı


MUŞ (A.A) - Muşta, çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği otomobilde gözaltına alınan biri kadın 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
     Alınan bilgiye göre, 6 Mayısta, Bulanık ilçesinden şehir merkezine giden ve sürücüsünün kimliği açıklanmayan 49 D 5605 plakalı otomobilde ele geçirilen silah ve mühimmatla ilgili gözaltına alınan biri kadın 4 kişinin, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri tamamlandı.
     İşlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen R.D. isimli kadın ile Y.D, S.D. ve M.M.G, yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye çıkarıldı.
     Cumhuriyet savcısı tarafından alınan ifadelerinden sonra mahkemeye sevk edilen zanlılar, "Terör örgütü üyesi olmak, patlayıcı madde ve kaçak silah bulundurmak" suçlarından tutuklandı.
     Kararın açıklanmasının ardından baygınlık geçirdiği belirtilen zanlılardan R.D, ambulansla Muş Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     6 Mayısta, Bulanık ilçesinden şehir merkezine giden otomobilde arama yapan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 4 roketatar, 4 roketatar mermisi, 4 el bombası, 2 kilo 500 gram C4 patlayıcı, bir kaleşnikof marka piyade tüfeği ve bu tüfeğe ait 3 şarjör ile çok sayıda mermi ele geçirmiş, olayla ilgili araçtaki biri kadın 4 kişiyi gözaltına almıştı.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök - Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Muşta silah ve mühimmat ele geçirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER