Muştaki kan davası barışla sonlandı

Muştaki kan davası barışla sonlandı -Şego ve Bıdri aşiretleri arasında 35 yıldır süren kan davası, kanaat önderleri ve aile büyüklerinin araya girmesiyle son buldu


MUŞ (A.A) - Muşta iki aşiret arasındaki kan davası, kanaat önderleri ve aile büyüklerinin araya girmesiyle son buldu.
     Hasköy ilçesinde, Şego ve Bıdri aşiretleri arasında, 35 yıl önce bir kişinin öldürülmesiyle başlayan ve bugüne kadar 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kan davası, aile büyükleri ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle sona erdi.
     Hasköy Merkez Camindeki barış törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Belediye Başkanı Necmettin Dede, kanaat önderi şeyh Muhittin Aydın, belde ve ilçe belediye başkanları ve her iki aileye mensup çok sayıda kişi katıldı.
     Tören öncesi her iki ailenin mensupları, camide yan yana oturdu. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, barışın sağlanmasına katkıda bulunan kanaat önderi Aydın, bir konuşma yaptı.
     Her iki ailenin kin ve nefreti bir kenara bırakarak, sağduyulu bir tavır sergilediğini ifade eden Aydın, "Onlar bu barış için ellerinden gelen fedakarlığı yaptı. İnşallah bu barış, Türkiyenin özlediği o büyük barışa vesile olur. Biz de bunu bekliyoruz. Bu yıl barışlar yılıdır. Barış sayesinde hepimiz huzurlu olur, bıktığımız düşmanlıktan uzaklaşırız" dedi.
    
     -"Barışık olursak yaşam anlamlı olur"
    
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ise "İslam" ve "Müslüman" kelimelerinin kökeninin ve mesajının, sulh, barış, sevgi, kardeşlik olduğunu söyledi.
     Konuşması sırasında Kuranı Kerimdeki bazı sure ve ayetlerden örnekler veren Keskin, şöyle konuştu:
     "Kuran-ı Kerimin 49. suresinin 9. ayetinde müminlerden iki topluluk birbiri ile kavga ederse, aralarını düzeltip, onları barıştırın buyurmuştur. Bu ilahi emir, iki köyün, iki aşiretin, iki kişinin aralarında bir kırgınlık varsa, bunun ortadan kaldırılması için çaba harcamamızı öğütlemektedir. İnancımız, insan olmanın gereği bu dünyada, bu topraklarda barışık olmaya selamlaşmaya, karşılıklı affetmeye, birbirimizi sevmeye mecburuz, yükümlüyüz. Barışık olursak, birbirimizi seversek güzellikleri paylaşırsak yaşam anlamlı olur."
     Ardından her iki aşirete mensup yaklaşık bin kişi, Kuran-ı Kerimi öpüp altından geçtikten sonra tokalaşıp, sarılarak barıştı.
     Tören, yemek ikramıyla sona erdi.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök - Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Muştaki kan davası barışla sonlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER