Muştaki kapalı kahvehanelerde kitap satılıyor

Muştaki kapalı kahvehanelerde kitap satılıyor


MUŞ (A.A) - Muşta ramazan ayında bazı esnaflar kapalı lokanta ve kahvehanesini sahaflara kiraladı.
     Ramazan ayında iş yapamayan kahvehaneciler ve lokantacılar iş yerlerini kitapçılara kiralamaya başladı. Bu yolla çok sayıda lokanta ve kahvehane geçici olarak birer küçük sahafçı oldu.
     Esnaflardan Remzi Düzener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan boyunca iş yerinin kapalı kalmasına razı olmadığını ve bu nedenle kahvehaneyi 1 aylık kiraya verdiğini söyledi.
     Düzener, Ramazan ayında birçok kahvehane kapalı. Gündüz hiçbir yer açık değil. İftar vakitinden sonra bazı esnaf iş yerini açıyor. Bu yıl ramazan ayında kahvehanemi kapatarak, iş yerimi kitapçılara kiraladım. Hem ben, hem de onlar para kazanıyor dedi.
     Kitap satıcısı Hasan Işık ise, ramazan olması nedeniyle dini kitapların rağbet gördüğünü ve bu nedenle günde yaklaşık 200 kitap sattığını bildirdi.
     En fazla Kuran-ı Kerim satışı olduğunu ifade eden Işık, İnsanlar ramazan ayında okumaya daha fazla zaman ayırıyor. Genellikle dini kitaplar satıyoruz. İnsanlarda kitaplarımıza rağbet gösteriyor. Burada binlerce çeşit dini kitap var. Kitaplarımız 1 ile 8 lira arasında değişiyor. İnsanlar kitapların fiyatından çok içeriğine önem veriyor. Satışlarından memnunuz. İnsanların okumaya önem vermesi bizi sevindiriyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Özkan Ergün / Şener Toktaş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Muştaki kapalı kahvehanelerde kitap satılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER