Muş Cumhuriyet Başsavcısı Kaya, görevine başladı

Muş Cumhuriyet Başsavcısı Kaya, görevine başladı


MUŞ (A.A) - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yaz kararnamesiyle Muş Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Hasan Kaya,görevine başladı.
     Göreve başladıktan sonra makamında gazetecilere açıklama yapan Başsavcı Kaya, haklı-haksız, alacaklı-borçlu, suçlu-suçsuz, herkesin gelip sığınabileceği ve hakkını arayabileceği tek mercinin yargı olduğunu bildirdi.
     Arkadaşlarına bunu çalıştığı her yerde anlattığını ifade eden Kaya, adliyenin saygınlığını, büyüklüğünü, toplum nazarındaki itibarını korumak, hatta ileriye götürmenin kendi vazifeleri olduğunu söyledi.
     Gül ekenler güven içerisinde işlerini yapsınlar ama diken ekenler yalın ayak gezmesinler diyen Kaya, topluma kin, nefret, kötülük ekenler, milleti canından bezdirenler de ayağını ona göre denk alması gerektiğini belirtti.
     Diken ekenlerle hukuk çerçevesinde mücadele edeceklerini dile getiren Kaya, şunları kaydetti:
     Kanun, tüzük, yönetmelik neyi emrediyorsa onu uygularız. Onun dışında bizim kimseye karşı özel bir husumetimiz olmaz. Biz tamamen meclisimin çıkarttığı kanunlar çerçevesinde olması gerekeni uygularız. Hiçbir arkadaşımız burada keyfi iş yapmaz. Mahkemelerin verdiği kararlardan insanlarımız memnun olmayabilir. Mahkeme kararlarında mutlaka bir tarafı haklı, bir tarafı haksız bulacaktır. Bu da işin kuralıdır. Ama hakimlerimiz kararlarında taraf tutmaz ve önyargılı olmazlar.
     Muş E Tipi Cezaevide kapasitesinin üzerinde tutuklu ve hükümlü kaldığını ifade eden Başsavcı Kaya, cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülerden 29 kişinin tahliye edildiğini söyledi.
     Cezaevlerini soğuk mekan olmaktan çok sıcak yuva haline getirmeye çalıştıklarını belirten Kaya, Cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin hangi suçu işlemiş olursa olsun, suç bizim için tel örgünün dışında kalır. Onu tel örgünün dışında mahkemeler yargılamasını yapar. Cezaevine geldikten sonra bizim için oradaki insanların tamamı eşittir. Onların sağlığı, güvenliği, barınması, temizliği, aynı kurallara tabidir ve onların devletin misafirleridir dedi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Muş Cumhuriyet Başsavcısı Kaya, görevine başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER