MÜSİAD Antalya şubesi Yediğimiz Helal Olsun

MÜSİAD Antalya şubesi Yediğimiz Helal Olsun paneli düzenledi


ANTALYA (A.A) - Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Antalya şubesi, Yediğimiz Helal Olsun paneli düzenledi.
     Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Hüseyin Kamil Büyüközer, özel bir okulun konferans salonunda düzenlenen panelde, son teknoloji ile üretilen ürünlerin yüzde 70inden fazlasının Müslüman toplumun inançlarını dikkate alınmadan üretildiğini ileri sürdü.
     Gıdaların Müslüman inancına göre üretilmesi gerektiğini ifade eden ve Kuran-ı Kerim ile hadislerden örnekler veren Büyüközer, gıda ürünlerinde kullanılan katkı maddelerine de dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
     Ürünlerde bugüne kadar tespit edilebilen 3 bin 500 farklı katkı maddesinin kullanıldığını bildiren Büyüközer, Tüketilen gıdaların içindeki çoğu katkı maddeleri kanserojen özellikler barındırıyor. Üstelik ürünlerin içerisinde kullanılan birçok katkı maddesi inancımıza uygun değil. Bu katkı maddelerinin yüzde 70ini de ithal yollardan tedarik ediyoruz dedi.
     MÜSİAD Gıda Tarım Sektör Kurulu Başkanı, aynı zamanda GİMDES Başkan Yardımcısı Halim Aydın da, gıda ve tarımla ilgili kriterleri belirleyen kurumların uluslararası kuruluşlar olduğunu, bu kurumların Müslümanlarla aynı hassasiyetleri paylaşmadığını söyledi.
     Müslüman toplumların hassasiyetlerini içeren bir sertifikasyon olmadığını vurgulayan Aydın, Artık haram gıdanın sınırları, eskiden olduğu gibi alkol, domuz ve besmeleden ibaret değil. Embriyo ve tohumla oynandığı için haram konusundaki hassasiyetin bu noktaya da taşınması gerekiyor. Embriyo ve tohum helal değilse, bunlardan oluşan gıdalar da helal değildir. Küresel kriterlere göre çok az alkol barındıran içecekler alkolsüz kabul edilebiliyor. Oysa bize göre azı da haram, çoğu da... diye konuştu.
     MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Abdullah Aykut ise, insanların taşıdıkları inanca paralel olarak ne yediğini bilmek gibi bir hakkı olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MÜSİAD Antalya şubesi Yediğimiz Helal Olsun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER