Mustafapaşada termal sondaj başladı

Mustafapaşada termal sondaj başladı


NEVŞEHİR (A.A) - Ürgüpün Mustafapaşa beldesinde Maden Teknik Arama (MTA) kurumu ekiplerince termal sondaj çalışmaları başladı.
     Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, yaptığı açıklamada, 1982 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Mustafapaşa beldesinin kuzeydoğu bölümünde Ayvalı yolundan başlayıp Gomeda Vadisi yakınlarına kadar olan 1 milyon 250 bin metrekarelik alanda yatırım hareketliliğinin başlattıklarını belirtti.
     Maden Teknik Arama kurumu ile birlikte uzun araştırma sonucu yapılan çalışmalarda bin 500 metre-2 bin metre derinliğinde termal sıcak suyun olduğunun belirlendiğini belirten Ak, sondaj çalışmalarını başlatarak istenilen miktarda termal suyun bulunması halinde Kapadokyaya kültür turizminin yanı sıra termal turizmi de kazandırma çalışmalarına başlandığını kaydetti.
     Mübadele öncesi Rum ve Yunanlıların yoğunlukta yaşadığı ve Sinasos adını verdikleri Mustafapaşa beldesinde 36 kilise, 6 yeraltı şehri, 390 civarında da tarihi konak bulunduğunu ifade eden Ak, Beldemizi Kapadokya bölgesinde hakkettiği yere getirmek amacıyla yaptığımız çalışmalarla yeniden şekillendiriyoruz. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca tescili yapılmış 140, henüz tescili yapılmamış 250 olmak üzere toplam 390 adet tarihi konağa sahibiz. Tescili yapılmış konaklardan başkanlığa seçildiğim günden bu yana, 36 adet konağın restorasyon projesini Anıtlar Kurumundan onaylattık dedi.
     Buradaki turizm yatırımlarının Mustafapaşayı koruma amaçlı imar planında tanımlanıldığı gibi ortaya konulacağını anlatan Ak, Teşvik değerleri ile 5. bölgede bulunan Nevşehirde, beldemizde yatırım yapacak işadamları bunun sağlayacağı olanaklardan yararlanabilecekler. Bu alan 10 bin yatak kapasiteli konaklama ünitelerinin meydana getirilmesine yönelik olarak planlandı. İmar konusunda herhangi bir sorunun olmaması da yatırımcılar için bir cazibe oluşturuyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Mustafapaşada termal sondaj başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER