Mütefekkir Büyükçınar, hastaneye kaldırıldı

Mütefekkir Büyükçınar, hastaneye kaldırıldı -Büyükçınar, rahatsızlığının ilerlemesi nedeniyle Yalova Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı


YALOVA (A.A) - Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezinde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmezin de aralarında bulunduğu birçok akademisyen ve alimin yetişmesinde katkısı olan mütefekkir Ahmet Muhtar Büyükçınar (92), rahatsızlığının ilerlemesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
     Brucella bakterisinin yol açtığı rahatsızlık ve ardından yakalandığı parkinson hastalığı yüzünden yaklaşık 10 yıldır evinde tedavi gören Büyükçınarın oğlu Kerem Büyükçınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının, akciğerindeki iltihaplanma, karaciğer ve böbrek fonksiyonlarındaki bozulmadan dolayı Yalova Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde tedavisine devam edildiğini bildirdi.
     Babasının, evde bakım hizmeti veren doktorun kararıyla hastaneye getirildiğini belirten Büyükçınar, şöyle konuştu:
     Doktor, babamın nefes almakta zorlandığı ve evde tedavisinin mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine Yalova Devlet Hastanesi Acil Servisine getirdik. Müşahede odasında yapılan tahlil ve tetkikler neticesinde doktorların raporuyla Yoğun Bakım Servisine alındı. Doktoru, akciğerlerindeki iltihapla beraber karaciğer ve böbrek fonksiyonlarında bozulma olduğunu, bu nedenle tedaviye hastanede devam ettiklerini belirtti. Yoğun bakım doktorundan, genel durumu hakkında bilgi aldık. Rahatsızlığıyla ilgili durumunun çok sıkıntılı olduğu ve ümit verici olmadığını söyledi.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Mütefekkir Büyükçınar, hastaneye kaldırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER