Beli kırılan Kangal köpeği tedavi edilecek

Beli kırılan Kangal köpeği tedavi edilecek -Giresunda beli kırılmış halde bulunan Kangal köpeği, tedavi için Samsun OMÜ Veteriner Fakültesine gönderildi


GİRESUN (A.A) - Şebinkarahisar ilçesinde beli kırılmış halde bulunan Kangal köpeği, tedavi için Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesine gönderildi.
     Giresun Hayvanları Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Erdada, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir vatandaş tarafından bulunan Kangal köpeğini tedavi ettirmek amacıyla teslim aldıklarını söyledi.
     Köpeği Giresun merkezdeki bir veterinere götürdüklerini ve çekilen röntgen filminde belinin kırık olduğunun tespit edildiğini anlatan Erdada, şöyle konuştu:
     Veteriner bize köpeğin Giresunda tedavisinin mümkün olmadığını söyledi. Beli kırılmış ve arka bacakları tutmuyor. Galiba bir araç köpeğe çarpmış. Mutlaka tedavi edilmesi gerekti ve biz de Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma aracıyla Samsuna gönderdik. Umarım Kangal köpeği tedavisinin ardından eski gücüne kavuşur. Bize haber veren vatandaşa, ilçeden il merkezine getirilmesinde araç tahsis eden Şebinkarahisar Belediyesine ve Samsuna götürülmesinde aracılık eden Giresun Belediyesine çok teşekkür ediyorum, çünkü çok duyarlı bir davranış sergilediler ve köpeğin yaşama dönmesinde aracı olmuş olacaklar.
     Kangal köpeğinin dünyada ün salmış bir cins olduğunu dile getiren Erdada, Bu köpekleri çok iyi yetiştirmek gerekiyor. Beli kırılan köpeğin sahibi hala çıkmadı. Köpek zaten yaralı, başka bir köpek cinsi de olsa vatandaşlarımızın duyarlı olmaları gerekiyor. Bu durum tüm hayvanlar için geçerli dedi.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Beli kırılan Kangal köpeği tedavi edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER