Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları

Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları -TÜMSİAD Gaziantep Şubesi bu yıl düzenleyeceği iftar yemeği için ayrılan bütçeyi ve üyelerden toplanan yardımları Arakana gönderdi


GAZİANTEP (A.A) - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şubesi bu yıl düzenleyeceği iftar yemeği için ayrılan bütçeyi ve üyelerden toplanan yardımları Arakanda baskı gören Müslümanlara gönderdi.
     Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Çekici, yaptığı yazılı açıklamada, TÜMSİADın her yıl Ramazan ayında üyeleri için iftar yemeği organize ettiğini ancak bu yıl iftar yemeği için ayrılan bütçenin Arakana gönderildiğini belirtti.
     Dünyanın her yerindeki Müslümanlarla dayanışma içinde olmaları gerektiğini ifade eden Çekici, bu yıl Beşir Derneği ile ortak bir organizasyonla, yönetim kurulu kararı gereği Arakan Müslümanları için harekete geçtiklerini, hem iftar yemeği bütçesini hem de üyelerden toplanan yardımları Arakana ulaştırdıklarını kaydetti.
     Arakanda Müslümanlara yapılan eziyetin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Çekici, Türkiyenin Arakan için yaptığı girişimleri de memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Myanmardaki Müslümanlara yönelik şiddet olayları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER