Narenciye üreticileri bilgilendirildi

Narenciye üreticileri bilgilendirildi


ANTALYA (A.A) - Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kestel ve Mahmutlar beldelerinde narenciye üretimi, örtü altı sebze ve muz yetiştiriciliği konusunda bilinçlendirme toplantıları yaptı.
     Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, ziraat mühendisleri ve Antalya İl Müdürlüğünden teknik personelin Kestel ve Mahmutlardaki çiftçilere narenciye üretimi, örtü altı sebze yetiştiriciliği ile muz üretimi teknikleri ve zararlı haşerelerle mücadele konusunda bilgi verdiklerini söyledi.
     Rüzgar, çiftçilerin ilçe müdürlüğünde bulunan bitki ve toprak analiz laboratuvarında toprak ve yaprak analizlerini yaptırarak, analiz sonuçlarına göre gübre ve ilaç kullanmalarının üretim açısından yararlı olacağını belirterek, bakanlığın analiz yaptıran çiftçilere dönüm başına destekleme ödemeleri yaptığını söyledi.
     Rüzgar, hastalık ve zararlı haşerelerle mücadelenin üretim açısından büyük önem arz ettiğini vurgulayarak, toplantılarla bilinçli ilaç ve gübre kullanımı konusunda üreticilere bilgi aktardıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Narenciye üreticileri bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER