Ulaşabilirlik Destek Programı

Ulaşabilirlik Destek Programı -Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: -Bilecik ve diğer illerdeki engelliler için önemli bir imza atıldı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Ulaşılabilirlik Destek Programı Protokolünün imzalandığını belirterek, Bilecik ve diğer illerdeki engelliler için önemli bir adımın atıldığını söyledi.
     Yağcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının projesi kapsamında engelliler için Bilecik, Burdur, Çankırı, Kilis, Mardin, Rize, Vandan gelen Vali ve belediye başkanlarıyla Ulaşabilirlik Destek Programı Protokolü imza törenine katıldı.
     Bilecik ve sayılan illerdeki engelliler için önemli bir adımın atıldığına vurgu yapan Yağcı, Bilecikte engelli vatandaşlara yönelik birçok çalışmayı uygulamaya koyduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     İmzalanan protokol ile çalışmalarımızı daha da yoğunlaştıracağız. Projeyle kentlerde ulaşabilir hale getirilecek alanlar belirlenecek. Bu alanlarda kamu tarafından yoğun kullanılan binalar, sağlık yapıları, eğitim yapıları, ibadethaneler gibi binalar, kaldırımlar, yaya geçitleri, alt ve üst geçitler, toplu taşıma durakları belirlenecek. Hayatımızın bir parçası olan engelli kardeşlerimizin istedikleri her alana daha rahat ulaşmaları dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan bu protokolün Bilecikimize ve tüm engelli kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     Proje kapsamında belirlenen 7 ildeki yerel yönetimlere bütçe aktarılacak. Valilikler aktarılan bütçelerin projeye uygun harcanması, izlenmesi ve denetlenmesini sağlayacak.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ulaşabilirlik Destek Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER