Narenciyede 6 ay hasat hedefi

Narenciyede 6 ay hasat hedefi -Ekonomi Bakan Yardımcısı Sever: -Narenciye üretim ve ihracatında yalnızca 2-3 ay değil, 6 ay boyunca hasat yapabilir hale gelmeyi hedefliyoruz


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, narenciye üretim ve ihracatında yalnızca 2-3 ay değil, 6 ay boyunca hasat yapabilir hale gelmeyi hedeflediklerini bildirdi.
     Sever, yaptığı yazılı açıklamada, 2023te milli geliri 2 trilyon dolar, ihracatı ise 500 milyar dolar düzeyine çıkarmayı hedeflediklerini anımsattı.
     Bu kapsamda yeni projelere ve dönüşüme ihtiyaç olduğunu ifade eden Sever, şunları kaydetti:
     Artık teknolojiyi takip eden değil, teknolojisinin takip edildiği bir ülke olmak istiyoruz. Sürdürülebilir büyüme için üretim ve ihracat artırılmalıdır. Bu konuda da inovasyona, Ar-Geye yönelik çalışmalarımız önceliklidir. İnşallah, 2023 yılında geldiğimizde Ar-Ge harcamalarımıza daha fazla ödenek ayıracağız. İhracatta yüksek katma değerli, markalı ürünlere doğru dönüşümü sağlamak mecburiyetindeyiz. Türk ihracatı bu yolda emin adımlarla ilerlemektedir.
     Mersinin ekonomik anlamda gün geçtikçe geliştiğini aktaran Sever, kent ve sektör için daha ilerisini hedeflemek zorunda olduklarını vurguladı.
     Mersin tarımını gerçek anlamda cazibeli sulamayla tanıştıracaklarına dikkati çeken Sever, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Bu sayede, elektrik ya da mazot kullanılarak sulama yapan ve yüksek maliyetler altında ezilen çiftçilerimizi de feraha kavuşturacağız. Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonunda yapılan çalışmalarla Mersin tabiri caizse narenciyenin başkenti olacak. Narenciye üretim ve ihracatında yalnızca 2-3 ay değil, 6 ay boyunca hasat yapabilir hale gelmeyi hedefliyoruz. Elbette bunların yararını üreticimiz yakın zamanda görecek.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Narenciyede 6 ay hasat hedefi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER